Δεν θα μας τρελάνουν οι συνωμοσιολόγοι με τις ανοησίες τους!

Του Κώστα Τριγώνη

Δεν αντέχονται πια, οι συνωμοσιολόγοι και οι συνωμοσιολογούντες! Ειδικά εκείνοι που κάνουν πομπώδεις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή σχολιάζουν ειδήσεις που αναφέρονται σε πραγματικά, φευ, γεγονότα!..

Όποια ηλιθιότητα μπορεί, ή μάλλον δεν μπορεί, να σκεφθεί κανείς, τη βρίσκει απόλυτα υιοθετημένη από τους συνωμοσιολόγους.

Ο κορωνοϊός; Είναι μια διεθνής… συνωμοσία!

Τα μέτρα για περιορισμό του κορωνοϊού; Τα επιβάλλουν οι… “γνωστοί άγνωστοι”! Αυτοί, ντε, που θέλουν να καθυποτάξουν το ανθρώπινο γένος!

Το κλείσιμο των καταστημάτων; Το επέβαλαν τα “διεθνή συμφέροντα”, για να… καταστρέψουν τους καταστηματάρχες!

Ψέμματα όλα όσα λέγονται για τα φάρμακα, ψέμματα όλα για το εμβόλιο, ψεύτικοι οι επιστήμονες, ψεύτικοι οι γιατροί… Ψεύτικοι και οι νεκροί; Αυτό δεν μας το ξεκαθαρίζουν απόλυτα…

Μόνο αυτοί μας λένε την… αλήθεια! Μόνο αυτοί, οι συνωμοσιολόγοι, ενδιαφέρονται για το… καλό της ανθρωπότητας!

Ούτε ο Τσιόδρας τους αρέσει, ούτε με το Μητσοτάκη συμφωνούν, ούτε θέλουν περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Φοβερή, απίθανη και απίστευτη κατάσταση!

Κι όμως, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, που τους πιστεύουν. Κι αν δεν τους πιστεύουν απόλυτα, προβληματίζονται από τα όσα τους λένε. Τους διαβάζουν. Τους ακούνε. Τους παρακολουθούν!

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι εύκολη η μετάβαση των απλών ανθρώπων, από το μύθο στην πραγματικότητα.

Μέχρι χθες, τα όσα ζούμε, τα βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Τώρα, δυστυχώς, έχουμε αρχίσει, όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά, να τα βιώνουμε. Να κλαίμε για τους νεκρούς. Να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Ένας φόβος. αδιόρατος αρχικά, που άρχισε να μας διακατέχει, συγκεκριμενοποιείται με την πάροδο των ημερών.

“Όποιος φοβάται, δεν φοβάται”, μου έλεγε κάποτε ένας απλός, αλλά σοφός άνθρωπος, που εκτιμούσα βαθιά.

Μεγάλη κουβέντα, που αγκαλιάζει και τη σημερινή, πρωτόγνωρη και εφιαλτική πραγματικότητα. Πρωτόγνωρη για μας τους σύγχρονους, αλλά όχι για τους προγόνους μας, οι οποίοι είχαν ζήσει πολύ χειρότερες καταστάσεις, παγκοσμίους πολέμους, πανδημίες, και ό,τι άλλο καταστροφικό, που εμείς δεν είμαστε σε θέση ούτε καν να φανταστούμε.

Όλα τα δεινά της, η ανθρωπότητα τα αντιμετώπιζε πάντα, στο μέτρο του δυνατού. Κι αν βγήκε πάντα νικήτρια στην πάροδο των αιώνων, αυτό οφείλεται στην ψυχραιμία των πολλών και στη φώτιση των ολίγων.

Αυτό ακριβώς χρειάζεται σήμερα και σε μας. Ψυχραιμία, υπακοή στη λογική, αποφασιστικότητα, υπομονή και επιμονή.

Και, όσο μπορούμε, ας κρατηθούμε μακριά από τους ανισόρροπους συνωμοσιολόγους και τις ανόητες “θεωρίες” τους.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ