Ο ΣΥΡΙΖΑ στερεί από τους Έλληνες τη θέρμανση

Tης Ελευθερίας Κωστάκη - Χατζημηνά(*)

Η Νέα Δημοκρατία με παρέμβαση της από σχεδόν σύσσωμη την Κοινοβουλευτική της Ομάδα, κάλεσε την Κυβέρνηση να προχωρήσει στο διπλασιασμό της δαπάνης για το επίδομα θέρμανσης, από τα 60 εκ. ευρώ στα 120 εκ. και να επαναφέρει τα διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης του 2014. 

Η εξοντωτική φορολόγηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ οδήγησε φέτος την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο ιστορικό υψηλό του 1,15 ευρώ, με αποτέλεσμα η αγορά του για την μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών να καθίσταται απαγορευτική.

Θυμίζουμε ότι το 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε κατά 30% τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και διατήρησε την καταβολή επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, ύψους 0,35 ευρώ το λίτρο, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, προκαταβάλοντας το 25% του επιδόματος.

Αντιθέτως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε στη συνέχεια, αποκαλύπτοντας την ψευδεπίγραφη κοινωνική πολιτική της:

1ον) Αύξησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 22% και τον ΦΠΑ στο 24% εκτοξεύοντας την τιμή του.

2ον) Μείωσε το επίδομα θέρμανσης από το 0,35 ευρώ το λίτρο, αρχικά στο 0,25 ευρώ το λίτρο και στη συνέχεια στο 0,125 ευρώ το λίτρο.

3ον) Μείωσε κατά 50% τον αριθμό των δικαιούχων θεσπίζοντας «κόφτη» που απέκλειε ανθρώπους που λάμβαναν το επίδομα θέρμανσης τα προηγούμενα χρόνια. 

  Ας ελπίσουμε, λίγες μέρες πριν μας επισκεφτεί ο χειμώνας, ότι η φιλεύσπλαχνη αριστερή Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα λάβει σοβαρά υπόψιν της τις παραινέσεις της ΝΔ και θα δείξει το ανθρώπινο και κοινωνικό της πρόσωπο.  

 

(*) Η κ. Ελευθερία Κωστάκη – Χατζημηνά είναι Φοροτεχνικός – πρ. Νομαρχιακός Σύμβουλος

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content