Ο νοσηλευτής και ο Οικογενειακός γιατρός, ως πυλώνες της σύγχρονης ασθενοκεντρικής ΠΦΥ

Του Βαγγέλη Παπαδάκη(*)

Ο Νοσηλευτης στην κοινότητα και ο Οικογενειακος Ιατρος αποτελούν τους πυλώνες της ΠΦΥ. Η ανάγκη της «κατ’ οίκον νοσηλείας» και το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής Ιατρού, πρέπει να υποστηρίζεται και να διασφαλίζονται  σε κάθε σύγχρονο σύστημα υγειας,καθώς αποτελουν τη συνισταμένη της επιτυχίας του!

Στην κατεύθυνση αυτή σημαντικό είναι να αναφερθεί η αδιέξοδη, αποτυχημένη και καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ΠΦΥ! Μια πολιτική προσκολλημένη σε ιδεολοψιες και τομες τύπου «ΤΟΜΥ» που αποδεκατίζει κάθε τι καλό στην υγεία . Μια πολιτική που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους πολίτες, που παίζει  με την υγεία τους, που δεν ενισχύει  στην πράξη το σημαντικό ρόλο του  Οικογενειακού Ιατρού, της ελεύθερης επιλογής του ,καθώς και του Νοσηλευτή στη κοινότητα και της κατ’ οίκον νοσηλείας, με ότι αυτό συνεπάγεται για το σύστημα υγειας και την υγεία των πολιτών.

Η ΝΔ σε αντιδιαστολή με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  στο επιστημονικά τεκμηριωμένο και κοστολογημένο κυβέρνητικο της πρόγραμμμα για την υγεία  θέτει την ΠΦΥ  ψηλά και στις άμεσες προταιρεοτητες της. Αναγνωρίζει   όλες  τις συγχρονες αναγκες και τον θεμελιώδη ρόλο του Οικογενειακού Ιατρού και Νοσηλευτή στη ΠΦΥ  και στο σύστημα υγειας γενικότερα, θέτοντας τις βάσεις για την δημιουργία  ενος βιώσιμου, αποδοτικού και αποτελεσματικού ποσοτικα και ποιοτικά συστήματος υγειας, που έχει στο κέντρο τον ασθενη και τις ανάγκες του.

 

(*) Ο κ. Βαγγ. Παπαδάκης είναι Υπεύθυνος του Τομέα Υγειας ΝΟΔΕ Ηρακλείου και Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΝΕ, περ. Κρητης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content