Εντυπώσεις από το συνέδριο της ΝΔ

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Η χαρά ενός απλού στελέχους που συμμετείχε στο συνέδριο της ΝΔ είναι μεγάλη για τη συμμετοχή στη γιορτή δημοκρατίας.
Πέρα όμως από τη χαρά η αίσθηση που εισέπραττε ένας απλός παρατηρητής ήταν ο ενθουσιασμός και το κλίμα ενότητας που επικρατούσε απο τα μικρότερα στελέχη και κορυφωνοταν στα ιστορικά και κορυφαία στελέχη.
Δε χορταινες να βλέπεις το Μεϊμαράκη ο οποίος ήταν πρόεδρος του συνεδρίου να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να μην υπάρξει κάποια ατέλεια, να είναι αγχωμενος σαν παιδάκι ,  τον αεικίνητο Γραμματέα Λ. Αυγενακη να συντονίζει, να γιορτάζει, να χαίρεται  την επιτυχία και να δέχεται τη στήριξη Μητσοτάκη να συνεχίσει ως γραμματέας μέχρι τις εκλογές ,   τον Σαμαρά να δίνει τον τόνο και την ψυχή της παράταξης αγγίζοντας τις καρδιές όλων  λέγοντας ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε φιλελεύθεροι πατριώτες , τον Χατζηδάκη που ξεπέρασε τον εαυτό του και έβγαλε ΝΔκρατικη και οννεδιτικη δύναμη , τον Γεωργιάδη να μιλάει με αγάπη και σεβασμό στο έθνος και το χριστιανισμό ,  το Μ. Κεφαλογιαννη να βρίσκεται μέσα στο συνέδριο φέρνοντας Ευρωπαϊκό αέρα  εμπειρία και γνώση,  το Γ. Κεφαλογιαννη από υπεύθυνη θέση να συντονίζει τις εκλογές των συνέδρων , τον Μ . Βέμπερ επίτιμο καλεσμένο και πιθανό πρόεδρο της Κομισιόν να μιλά με τα καλύτερα λόγια για το κόμμα.
Τέλος, μα όχι τελευταίος, ο Κυριάκος που έβγαλε ακόμα και στον πιο δύσπιστο τη στόφα του ηγέτη, του ανθρώπου που δε φοβάται να συγκρουστεί εκεί που έχει δίκιο , του αρχηγού που σέβεται και αναγνωρίζει τα στελέχη  , συνθέτει και ενώνει , δείχνοντας πέρα από την αστική ευγένεια που τον χαρακτηρίζει,  το δυναμισμό, τα οικογενειακά γονίδια, ότι θέλει και μπορεί να είναι ο ηγέτης της παράταξης και της χώρας.
Με λίγα λόγια, αυτό το συνέδριο , πέρα από ενθουσιασμό ,ενότητα , παραγωγή πολιτικής και ιδεών , με μια λέξη θα το χαρακτήριζα ως εξής: το συνέδριο του Κυριάκου , που έκανε ακόμα και τον πιο δύσπιστο να παραδεχτεί ότι έφτασε η ώρα του , ώρα που θα αφήσει ανεξίτηλο το πολιτικό του στίγμα.
Άφησα τελευταίους τους συνέδρους  και τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, που συμμετείχαν στην ομαλή λειτουργία  δημιουργώντας ένα κλίμα νίκης, οι οποίοι είναι αυτοί που θα μεταφέρουν τον ενθουσιασμό και τα μηνύματα του συνεδρίου , περνώντας από άκρη σε άκρη την αλλαγή σελίδας.
Καθήκον όλων μας είναι αυτό το μήνυμα να περάσει σε όλο το λαό , να γνωρίσει το πρόγραμμα της ΝΔ και κανένας να μη φοβηθεί να δώσει την μάχη των ιδεών της φιλελεύθερης πατριωτικης παράταξης.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content