Ζητείται ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών

 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στ. Αραχωβίτης, κατά την σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας & Αλιείας της ΕΕ, που έγινε στις Βρυξέλες, ζήτησε την στήριξη του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.

Συγκεκριμένα ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε και πάλι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τομέας της ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής σε συνδυασμό με την υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του γεωργικού εισοδήματος.

Ο Έλληνας Υπουργός ζήτησε την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ελαιοπαραγωγών από την Επιτροπή και την κάλεσε να επιδείξει και στην πράξη τη δέουσα ευαισθησία και αλληλεγγύη.

Δεν είναι και τόσο αισιόδοξος…

«Δεν μπορώ να πω ότι θα τα καταφέρουμε», απάντησε ο υπουργός κ. Σταύρος Αραχωβίτης σε ερώτηση για το αίτημα της χώρας μας προς τον Επίτροπο, Φιλ Χόγκαν, για την ενίσχυση του ελαιοκομικού τομέα.

Και πρόσθεσε ο υπουργός ότι «η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας, με πολλά προβλήματα ποιότητας. Δέχτηκαν σοβατό πλήγμα στο εισόδημά τους. Κάνουμε προσπάθεια για συμμαχίες, στα πλαίσια της ΕΕ, με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματός τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ