Συνάντηση Σενετάκη – Παπαγιαννίδη για την άρδευση στο νομό Ηρακλείου
Το πρόβλημα της άρδευσης και της λειτουργίας των αρδευτικών δικτύων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης με τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβάνης, συζητήθηκε και η πορεία υλοποίησης των επικείμενων προκηρύξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2022.

Όμως, το θέμα της άρδευσης, σε έναν νομό όπως του Ηρακλείου που βασίζεται στην γεωργία και τον τουρισμό, ήταν το κυρίαρχο. Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξουν σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα για να λάβει διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό σχετικά με μεσαία έργα έως 2,2 εκ.€ που έχουν προγραμματισθεί και αφορούν εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν σε αγωγούς μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, δεξαμενές ομβρύων.

Παράλληλα, ο κ. Σενετάκης, μετά και την θεσμική ενημέρωση που είχε από όλους τους Δημάρχους του νομού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζήτησε να εγκριθούν οι προτάσεις των δήμων του νομού για την κατασκευή και συντήρηση αγροτικής οδοποίας.

Ο κ. Παπαγιαννίδης σημείωσε ότι υπάρχει σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα έργα, κυρίως νέα δημόσια έργα Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά.

Οι δυο άνδρες που είναι συνάδελφοι πολιτικοί μηχανικοί βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και η συνεργασία τους είναι εξαιρετικά εποικοδομητική.

 

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content