Στόχος ένας βιώσιμος αγροτικός τομέας

«Βιώσιμος αγροτικός τομέας σημαίνει βιώσιμος αγρότης, σημαίνει αξιοπρεπές εισόδημα, νέες μορφές καλλιέργειας, νέος τρόπος καλλιέργειας, σημαίνει καινοτομία στην αγροτική παραγωγή, σημαίνει γεωργία ακριβείας, σημαίνει νέοι αγρότες που θα μπορέσουν να τα κάνουν αυτά τα πράγματα».

Αυτά υπογράμμισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM κάτι που έχει δηλώσει και ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

2,5 δισ. απο Ευρώπη για βελτίωση αγροτικής παραγωγής

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι κάθε έτος, η Ελλάδα λαμβάνει 2,5 δισ. ευρώ από την Ευρώπη για επενδύσεις βελτίωσης της αγροτικής παραγωγής ή επενδυτικά πλάνα που αφορούν τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και αναφέρθηκε στις προκλήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και τις προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση για «τη στήριξη του αγρότη, της υπαίθρου, στήριξη ώστε ο κόσμος να μείνει στα χωριά μας για να μπορέσει να καλλιεργεί».

«Η κλιματική αλλαγή μάς χτυπά την πόρτα»

Ερωτηθείς για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών στις καλλιέργειες των περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης (μεταξύ των οποίων η Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία και Ξάνθη), ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως η διαδικασία «προχωρά με εντατικούς ρυθμούς», προσθέτοντας πως η κλιματική αλλαγή «είναι κάτι το οποίο έχει έρθει και χτυπάει ήδη την πόρτα της χώρας».

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ