Ο ΕΛΓΑ μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Την μετάβαση του ΕΛΓΑ στην ψηφιακή εποχή είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Ο κ. Λυκουρέντζος ανέλυσε διεξοδικά το πλάνο ψηφιοποίησης του ΕΛΓΑ που θα δίνει την δυνατότητα στους ελεγκτές με τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων να αξιολογούν τις ζημιές στο πεδίο να ενημερώνουν τα πληροφοριακά συστήματα του Οργανισμού και να προχωρούν οι διαδικασίες αποζημιώσεων των πληττόμενων.
Ο κ. Σενετάκης τόνισε ότι ο ΕΛΓΑ είναι πρωτίστως ασφαλιστικός Οργανισμός και αυτό πρέπει να το υπενθυμίσουμε διαρκώς στους αγρότες, οι οποίοι έχουν και λόγο και συμφέρον να εμπιστεύονται την ασφάλιση της περιουσίας τους σε έναν κρατικό φορέα που είναι πάντα στο πλευρό τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαρκούς στήριξης που παρέχει ο Οργανισμός στους αγρότες αφορά στις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν στις καλλιέργειες ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί στις 15 Μαΐου με τον καύσωνα και τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε τον κ. Σενετάκη ότι τα συνεργεία του ΕΛΓΑ κάνουν διαρκείς ελέγχους στις πληγείσες περιοχές και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υποβληθεί σχετικά έκθεση από το υποκατάστημα Ηρακλείου. Στην έκθεση θα περιγράφεται η έκταση των ζημιών και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η διαδικασία της αναγγελίας των ζημιών από τους ενδιαφερόμενους αγρότες.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ