Από Δευτέρα θα παραλαμβάνει οινοστάφυλα η Ένωση Ηρακλείου

Τους παραγωγούς που την εμπιστεύτηκαν στηρίζει η Ένωση Ηρακλείου που ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου αρχίζει την παραλαβή οινοσταφύλων στο Οινοποιείο της στην Παλιανή.

Οι τιμές ανά ποικιλία κυμαίνονται στα ίδια, περίπου, με τα περσινά επίπεδα και έχουν ως εξής:

Λευκά οινοστάφυλα 0,30 ευρώ

Βιλάνα Α’ ποιότητας 0,35 ευρώ

Βιλάνα Β’ ποιότητας 0,25 ευρώ

Ροζακί 0,35 ευρώ

Λιατικο 0,35 ευρώ

Κοτσυφάλι 0,35 ευρώ

Ναντηλάρι 0,30 ευρώ

Syrah 0,45 ευρώ.

Όσον αφορά τα ποικιλιακά οινοστάφυλα που δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω πίνακα η τιμή θα καθορίζεται μετά από επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο από τον αρμόδιο γεωπόνο.

Αποκλειστικά για όσους την εμπιστεύτηκαν

Η Ένωση ξεκαθαρίζει πως «η παραλαβή οινοσταφύλων θα γίνεται μόνο από παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν την Ένωση Ηρακλείου και ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους (Επιδότηση) σε αυτή.

Στο πλαίσιο αλληλοϋποστήριξης Οργάνωσης και παραγωγών με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, από τις προαναφερόμενες τιμές 0,10€ ανά κιλό προϊόντος θα δίδεται με την μορφή κουπονιού για αγορά αγροτικών εφοδίων από τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων της Ένωσης Ηρακλείου.»

Η παραλαβή των οινοσταφύλων θα γίνεται από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.

Όλοι οι παραγωγοί που προσκομίζουν οινοστάφυλα στο Οινοποιείο θα πρέπει να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά την επικαιροποιημένη δήλωση αμπελοκαλλιέργειας 2019.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας του παραγόμενου κρασιού, η Οργάνωση συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της, τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια μέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον 12 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 11 Be για τις λευκές.

-Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα. Οι παραγωγοί που είναι ενταγμένοι στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους το Δελτίο Αποστολής προς αποφυγήν εκκρεμοτήτων.

Μοναδικός τόπος παραλαβής των οινοσταφύλων για όλους τους παραγωγούς θα είναι το Οινοποιείο στην Παλιανή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: (2810) 378110, 378135, 791250.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ