Χρήσιμο και επίκαιρο βιβλίο για τη διασπορά των λοιμώξεων

Ένα βιβλίο πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά επίκαιρο παρουσιάστηκε απόψε Τρίτη στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης – Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας. Πρόκειται για το βιβλίο «Περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου της διασποράς των λοιμώξεων στην εποχή της COVID-19» του Υγιεινολόγου Δρ. Αντώνη Παπαδάκη και του Χημικού Πολυμερών Υλικών Δρ. Ελευθερίου Κουφάκη, το οποίο αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη βιβλιογραφική ανασκόπηση των Περιβαλλοντικών μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων στη χώρα μας.

Όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση, το βιβλίο εμπεριέχει όλες τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου υγείας που αφορούν στην πανδημία και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, τόσο για τα στελέχη των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και λοιπών φορέων και επαγγελματιών όσο και για τους πολίτες.

Τα έξι κεφάλαια του βιβλίου είναι: «Γνωρίζοντας τον ιό SARS-CoV-2 και τους τρόπους μετάδοσής του, Νόσος COVID-19, Περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου της διασποράς της λοίμωξης COVID-19. Καθαρισμός Απολύμανση. Βιοκτόνα-Νομοθεσία-Υγεία και ασφάλεια χρήσης. Διαχείριση των Αποβλήτων».

Το βιβλίο παρουσίασαν οι:

ΜΑΝΩΛΗΣ  ΛΟΥΜΠΟΥΝΗΣ, Αν. Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Καθηγητής  Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διευθυντής Εργαστηρίου Υγιεινής & Προστασίας Περιβάλλοντος

ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΛΑΚΗ, Αν. Καθηγήτρια Μικροβιολογίας – Ανθρωποζωονόσων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιστ. Υπεύθυνη Περιφερειακού Εργαστηρίου  Δημόσιας Υγείας Κρήτης και

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΥΝΟΣ, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

Πολύ κολακευτικά λόγια είπε για το νέο βιβλίο και τους συντελεστές του ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για την Υγεία Λάμπρος Βαμβακάς, ενώ στην παρουσίαση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Συριγωνάκης και άλλα στελέχη της Περιφέρειας, πανεπιστημιακοί, γιατροί και κοινό.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content