Στο Ηράκλειο χτυπά η καρδιά της Νοσηλευτικής Κλινικής Ογκολογίας

Στο Ηράκλειο θα χτυπά από σήμερα και για τρεις μέρες  η καρδιά της κλινικής ογκολογίας καθώς θα πραγματοποιηθεί το  8ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας.

Το συμπόσιο που οργανώνεται από τον τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Στο Συμπόσιο, που τελεί υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, των Τμημάτων Νοσηλευτικής όλων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), συμμετέχουν επαγγελματίες υγείας από την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο είτε με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές: «Κάθε χρόνο, το Συμπόσιο αποτελεί κορυφαίο επιστημονικό γεγονός στον χώρο της Ογκολογίας, με παρουσίαση αποτελεσμάτων των τελευταίων ερευνών που άπτονται της πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης των ασθενών με καρκίνο. Ωστόσο, αυτή τη χρονική περίοδο, η διεξαγωγή του Συμποσίου εστιάζεται στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των συναδέλφων μας σε θέματα που αφορούν στην Πανδημία COVID-19 και τους κινδύνους που διατρέχουν από αυτή τα άτομα με χρόνια νοσήματα και ειδικά οι ασθενείς με καρκίνο, που είναι μία από τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί απόψε και όπως τονίζουν στο χαιρετισμό τους ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συμποσίου Θεοχάρης Κωνσταντινίδης και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Αγγελική Πρινάρη:

«Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος, ο Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σας προσκαλούν στο 8ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2021 στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Νέου Κτιρίου της Σχολής Επιστημών Υγείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Στην ετήσια πλέον συνάντησή μας, μέλημα της Επιστημονικής καιτης Οργανωτικής Επιτροπής είναι να διατηρήσει τον υψηλό επιστημονικό χαρακτήρα του Συμποσίου και να προσφέρει γνώσεις για τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις στη νοσηλευτική ογκολογική κοινότητα.

Το Συμπόσιο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ουσιαστικό δίαυλο ενημέρωσης και επικοινωνίας ανάμεσα στους νοσηλευτές-νοσηλεύτριες για τις εξελίξεις στη φροντίδα ασθενών με καρκίνο.

Η θεματολογία του φετινού Συμποσίου περιλαμβάνει ποικίλες θεματικές ενότητες, οι οποίες θα καλυφθούν από εισηγήσεις ειδικών σε στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, κλινικά φροντιστήρια και επιστημονικές εργασίες.

Εκ μέρους της Επιστημονικής και Οργανωτικής επιτροπής είναι τιμή και χαρά μας να σας καλωσορίσουμε στο 8ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content