Μίκης Θεοδωράκης και Άντονι Κουίν χορεύουν μαζί τον θρυλικό Ζορμπά

Ο χορός του Ζορμπά, το μοναδικό συρτάκι, που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Zorba the Greek», που ήταν και το soundtrack της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς» είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά τραγούδια, άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι στις 29 Ιουλίου του 1995 ο Άντονι Κουίν και ο Μίκης Θεοδωράκης συναντήθηκαν από κοντά και μάλιστα χόρεψαν υπό τους ήχους του Ζορμπά.

 

Η συνάντηση έγινε στην πλατεία Koenigsplatz στο Μόναχο της Γερμανίας. Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης συνάντησε επί σκηνής τον σπουδαίο ηθοποιό σε μια συναυλία που έμεινε στην ιστορία.

Οι δύο τους είχαν συναντηθεί λίγες ημέρες πριν σε μία εκδήλωση και ο Μίκης Θεοδωράκης προσκάλεσε τον διάσημο ηθοποιό να παραστεί στη συναυλία του, καθώς και να χορέψει.

Όταν ο Άντονι Κουίν ανέβηκε στη σκηνή, ο Μίκης Θεοδωράκης του ζήτησε να χορέψει το θρυλικό συρτάκι.

Υπό τους ήχους της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη και με τον εκπληκτικό Γρηγόρη Τζιστούδη στο μπουζούκι, ο Άντονι Κουίν τελικά χόρεψε και μάλιστα μπήκε στον χορό και ο Μίκης.

 

Το όνομά του Άντονι Κουίν έμεινε για πάντα δεμένο με την Ελλάδα με την ερμηνεία του ως Αλέξη Ζορμπά στην ομότιτλη ταινία του 1964, η οποία ήταν βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη “Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”.

enikos.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content