Ανεξαρτητοποιείται και ο κ. Γιάννης Τσαπάκης

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη “Δύναμη Πολιτών” και να ακολουθήσει ανεξάρτητο δρόμο, γνωστοποίησε με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου κ. Γιάννης Τσαπάκης.

Αιτιολογώντας την απόφασή του σημειώνει ότι ενώ ξεκίνησαν στη “Δύναμη Πολιτών” με κοινό όραμα, ακολούθως οι ελπίδες του διαψεύστηκαν.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει :

Προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γρηγόρη Πασπάτη, (Ανοιχτή επιστολή)

Το 2014 εντάχθηκα στο συνδιασμό δύμανη πολιτών με μοναδικό γνώμονα να αγωνιστώ δυναμικά με βάση τις αρχές τις παράταξης, τασσόμενος σε ένα όραμα κοινό με τον δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό, για τον δήμο Ηρακλείου και για μια νέα δημοτική αρχή με προτεραιότητα τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ειλικρινή και διαφανή διοίκηση του δήμου.

Ο στόχος για μένα ήταν να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου και να δω το Ηράκλειο μια πόλη πρότυπο. Όμως οι προσδοκίες μου δυστυχώς διαψεύστηκαν οικτρά. Ουδέποτε λειτούργησαν δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες μέχρι σήμερα και η διοίκηση αφέθηκε σε μια δημοτική ομάδα που ουδέποτε έλαβε χώρα ουσιαστικός πολιτικός διάλογος αλλά ερχόμασταν αντιμέτωπη με την πίεση να επικυρώσουμε ήδη ειλημμένες αποφάσεις ενός στενού ηγετικού πυρήνα.

Ο δήμος μας κρίθηκε ανεπαρκής και αυτό δεν είναι κάτι που το ομολογώ προσωπικά εγώ, αλλά το εισπράττω καθημερινά από τους συμπολίτες μου. Η παρούσα δημοτική αρχή οδηγεί τον δήμο προς το αδιέξοδο και την πλήρη απαξίωση. Η πολιτική μου παιδεία και συνείδηση δε μου επιτρέπει να δείξω άλλη ανοχή σε αυτό το πολιτικό κατεστημένο.

Με όλο το σεβασμό προς όλους αυτούς που με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο στην παράταξη αυτή δηλώνω σήμερα ότι αποχωρώ και θα παραμείνω μάχιμος και ενεργός από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου για να παλέψω εκ των έσω για όσο ακόμα απομένει μέχρι τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες ελπίζω σε ένα νέο όραμα για την μετέπειτα πορεία και ανάπτυξη του Ηρακλείου

Δημοτικός Σύμβουλος

Τσαπάκης Ιωάννης

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content