Το αδικαιολόγητο φάουλ του συμπαθούς Γιάννη Βρούτση

Του Κώστα Τριγώνη

Συμβαίνει πολλές φορές, όταν ένας υπουργός τίθεται εκτός ανασχηματιζόμενης κυβέρνησης, να στενοχωριέται, να αισθάνεται άσχημα, “να μην τον χωρούν τα ρούχα του”, που λέμε.

Αυτό προφανώς συνέβη και στην περίπτωση του συμπαθέστατου, ικανού και μεθοδικού Γιάννη Βρούτση. Και είναι απόλυτα κατανοητή (όχι δικαιολογημένη, πάντως!) η στενοχώρια του.

Όμως, ο κ. Βρούτσης έκανε αυτές τις μέρες ένα απρόσμενο φάουλ (είχε κάνει κι άλλο ένα, πριν λίγους μήνες):

Ξαφνικά, θυμήθηκε ο κ. Βρούτσης ότι τον… περασμένο Οκτώβριο είχε εισβάλει στο υπουργείο του ο Μένιος Φουρθιώτης, συνοδευόμενος από μπράβους, τα έκανε όλα “γης μαδιάμ”, απείλησε κρατικούς υπαλλήλους και απαίτησε να του καταβληθούν περίπου 200.000 ευρώ.

Όταν συνέβη το θλιβερό αυτό περιστατικό, ο κ. Βρούτσης δεν έβγαλε τσιμουδιά προς τα έξω. Τώρα που επιτέλους το θυμήθηκε, πήγε και το κατήγγειλε στο… “Ντοκουμέντο”, που από το πρωί ως το βράδυ υβρίζει την Κυβέρνηση, επιτρέποντας παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί το όλο θέμα (σιγά να μην έχανε την ευκαιρία!).

Προκλήθηκε ο γνωστός θόρυβος, και επιπλέον τώρα ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση (απολύτως δικαιολογημένη) στον ιδιο τον κ. Βρούτση, επειδή δεν κατήγγειλε αμέσως, ως όφειλε, τις προκλήσεις Φουρθιώτη, αλλά αντέδρασε όπως αντιδρούσαν πριν από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια οι… δεινόσαυροι. Που τους χτυπούσες στην ουρά, και αισθάνονταν το χτύπο μετά από κάποιους μήνες…

(Τι εστί Φουρθιώτης, πάνω κάτω το γνωρίζουμε: Ο Μένιος Φουρθιώτης είναι παρουσιαστής, παλαιότερα διετέλεσε μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου αντικαθιστώντας τον Ηλία Ψινάκη, και μάλιστα είχε μπλεξίματα μαζί της, όταν εκείνη τον κατηγόρησε ότι της έκλεψε 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό της. Ξεκίνησε στην τηλεόραση πουλώντας πόρτες ασφαλείας σε τηλεμάρκετινγκ, συμμετείχε σε lifestyle και εκπομπές προώθησης προϊόντων, ώσπου απέκτησε δική του εκπομπή, με τίτλο «Αποκαλυπτικά», στο κανάλι του Βρυώνη, πριν αυτό πουληθεί στον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος και τον έδιωξε κακήν κακώς).

Ελπίζουμε τουλάχιστον, ο συμπαθής κ. Γιάννης Βρούτσης να κάνει τώρα την αυτοκριτική του. Και να προσέχει στο μέλλον, όπου κι αν βρίσκεται, όποια θέση κι αν κατέχει, να μην επαναλάβει παρόμοια οδυνηρά σφάλματα…

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content