Καθοριστικές επαφές της διοίκηση του ΕΚΗ

Σε μια σειρά ενημερωτικών επαφών ήρθε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με εκπροσώπους της  Kυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης

Συγκεκριμένα (με σειρά προσέλευσης )στο Ε.Κ.Η  βρέθηκαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής  Βαρδάκης Σωκράτης , εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ,ο βουλευτής Κεγκέρογλου Βασίλης, εκπρόσωπος του Κ.ΚΕ, ο βουλευτής Συντυχάκης Μανώλης, εκπρόσωπος της Ν.Δ,o βουλευτής  Σενετάκης  Μάξιμος, εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25, ο βουλευτής  Λογιάδης Γεώργιος.

Βασικοί κύκλοι προβληματισμού και αιτημάτων από πλευράς Ε.Κ.Η ήταν:

  1. H Πανελλαδική πρωτιά στους πίνακες της ανεργίας στο νομό Ηρακλείου και οι μεγάλες μερίδες αστήρικτων  εργαζομένων σε περιόδους πανδημίας.
  2. Τα Δημόσια μεγάλα έργα που «βαλτώνουν» και δεν απορροφούν εργατικό δυναμικό.
  3. Η κατάρρευση του μηχανισμού των Κοινωνικών υπηρεσιών, στήριξης των εργαζομένων ΟΑΕΔ,ΕΦΚΑ,ΠΕΚΑ ,ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
  4. Η βασική απαίτηση της υπογραφής και τήρησης Σ.Σ.Ε καθώς και των Τοπικών και Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.
  5. Να ακυρωθούν οι τρέχουσες ομαδικές απολύσεις εργαζομένων, από εργοδότες που στηρίχτηκαν με τα μέτρα της Κυβέρνησης υπό την προϋπόθεση της διατήρησης όλων των θέσεών εργασίας.
  6. Επίσης όλες οι αλλαγές εις βάρος κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων που έρχονται με νέα νομοθετική ρύθμιση.
  7. Μέσα από τον παραγωγικό διάλογο δεσμεύτηκαν εκ των θέσεων τους οι βουλευτές να ενώσουν τη φωνή τους ,ως προς την άμεση εισήγηση τους στη Βουλή για επίλυση των Βασικότερων θέσεων του Ε.Κ.Η που θα επιφέρουν στήριξη και εργασιακή ειρήνη.

 

 ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Η

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content