Πρόστιμο 1000 ευρώ σε τουρίστα που πήρε μαζί του 2 κιλά άμμου της Σαρδηνίας – Τί γίνεται στην Κρήτη

Πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλαν οι αρχές στην Ιταλία σε Γάλλο τουρίστα που προσπάθησε να πάρει μαζί του ένα μπουκάλι γεμάτο με την περίφημη άμμο της Σαρδηνίας. Σε πλήρη αντίθεση βέβαια, με όσα γίνονται στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη όπου, όπως έχει γράψει από τον περασμένο Ιούνιο η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”, πωλείται συσκευασμένη άμμος από συγκεκριμένες παραλίες της Κρήτης, στο… εξωτερικό!

Η χαρακτηριστική, πολύχρωμη άμμος στο ιταλικό νησί έχει γίνει αντικείμενο λατρείας από τους τουρίστες που επανειλημμένα προσπαθούν να πάρουν ποσότητα από τους μεγάλους κόκκους της για σουβενίρ. Ετσι οι αρχές στη Σαρδηνία έχουν εδώ και τρία χρόνια απαγορεύσει την απομάκρυνση της άμμου από τις παραλίες του νησιού επί ποινή προστίμου από 500 έως 3.000 ευρώ, αναλόγως την ποσότητα που αφαιρείται. Σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και ποινή φυλάκισης.

Ενας Γάλλος επισκέπτης στη Σαρδηνία που προσπάθησε την 1η Σεπτεμβρίου να επιστρέψει στην πατρίδα του με ένα μπουκάλι γεμάτο ροζ και λευκούς κόκκους άμμου βάρους δύο κιλών συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Κάλιαρι. Το μπουκάλι με την άμμο βρίσκεται πλέον στις αποθήκες τοπικού ασρτυνομικού τμήματος.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Σαρδηνία ανέφερε ότι πέρυσι ένα ζευγάρι Γάλλων προσπάθησε να πάρει μαζί του φεύγοντας από τη Σαρδηνία 40 κιλά άμμου.

«Πέρυσι επίσης εντοπίσαμε και ιστοσελίδα η οποία πωλούσε την άμμο μας ως σουβενίρ, έχει καταστεί γνωστό φαινόμενο πλέον,» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από CNN, Daily Mirror

 

Στην Κρήτη τα πράγματα είναι διαφορετικά…

Για να σχηματίσουν ακριβέστερη άποψη της διαφοράς στο συγκεκριμένο θέμα, μεταξύ Κρήτης και Σαρδηνίας, αναδημοσιεύουμε το θέμα της “ΝΕΑΣ ΔΡΑΣΗΣ” της 9.6.2020:

Μπορεί να μην τα πηγαίνουμε και τόσο καλά στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, όμως φαίνεται πως υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον σε χώρες του εξωτερικού, όπως λ.χ. στη Γερμανία, για την… άμμο των παραλιών μας!

Δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για μια μάλλον θλιβερή πραγματικότητα. Ναι, όσο τρελό κι αν ακούγεται, κάποιοι πωλούν συσκευασμένη άμμο από συγκεκριμένες παραλίες της Κρήτης στο εξωτερικό, και μάλιστα μέσω του διαδικτύου.

Στη σχετική αγγελία που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα ΕΒΑΥ, διαφημίζεται κρητική άμμος από συγκεκριμένες παραλίες, όπως για παράδειγμα από τη νήσο Χρυσή (την οποία, κατά συμπτωση, επισκέφθηκε σήμερα και ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης).

Δείτε την αγγελία:

Μια άλλη αγγελία, πλασάρει άμμο από την παραλία της Γεωργιούπολης. Δείτε την:

Άλλες αγγελίες αναφέρονται σε άμμο από την παραλία του Πλακιά, κ.α.

Κάθε συσκευασία άμμου, πωλείται προς 8,99 ευρώ, συν 3,70 ευρώ έξοδα αποστολής!

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον και πόσο έντονο είναι αυτό, πάντως καλά θα κάνουν να ψάξουν το όλο θέμα οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, γιατί… δεν πάμε καθόλου καλά σ’ αυτό τον τόπο!

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content