Αποκαλύψεις Ρώσων για το Κεμάλ Ρέις: “Καταστράφηκαν τα αντιαεροπορικά συστήματα”

Ρωσική αμυντική ιστοσελίδα προέβη σε νέα αποκάλυψη για τις πραγματικές ζημιές στην τουρκική Φρεγάτα Κεμάλ Ρέις κατά τον «εμβολισμό της» από την ελληνική φρεγάτα Λήμνος.

Η τουρκική φρεγάτα δέχθηκε ένα τρομερό πλήγμα στο σημείο ανοίγοντας μια τεράστια τρύπα, ενώ ταυτόχρονα, τουλάχιστον ένα αντιαεροπορικό όπλο καταστράφηκε αναφέρει σχετικά με το περιστατικό.

Η ζημιά που πραγματοποιήθηκε δεν δύναται να προσδιοριστεί επακριβώς, ωστόσο, αμέσως μετά το περιστατικό, η τουρκική φρεγάτα κατευθύνθηκε στη βάση για επείγουσες επισκευές», αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί της ιστοσελίδας.

Στη φωτογραφία που παρουσιάζεται, φαίνεται ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο προκάλεσε κυριολεκτικά μια μεγάλη τρύπα στην επιφάνεια της τουρκικής φρεγάτας, ενώ αν αυτή ήταν λίγο παρακάτω, τότε η τουρκική φρεγάτα θα έπαιρνε απότομα κλίση από την μαζική εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες, ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο μέλη του πληρώματος της τουρκικής φρεγάτας, ενώ «προφανώς, συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα των προθέσεων του Έλληνα κυβερνήτη να μην επιτρέψει στον Τούρκο εισβολέα να εισέλθει στην περιοχή, ο Τούρκος κυβερνήτης της φρεγάτας αποφάσισε να εγκαταλείψει αμέσως τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

 

 

 

Πενταπόσταγμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content