Ας προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας!

Μέχρι χθες, θεωρούσαμε, και μάλιστα “μετά βεβαιότητος”, πως η Κρήτη ήταν “καθαρή” από την κατάρα του κορωνοϊού. Είχαμε λοιπόν ξεθαρρέψει και κάναμε του κεφαλιού μας, αγνοώντας το παγκόσμιο πρόβλημα.

Τα απανωτά κρούσματα των τελευταίων ημερών όμως, έρχονται να μας ξυπνήσουν από τη νιρβάνα μας. Διαπιστώνουμε πλέον πως δεν υπάρχουν τείχη προστασίας από τον ιό, ο οποίος άρχισε σιγά σιγά να εξαπλώνεται και στο νησί μας.

Από εμάς όμως θα εξαρτηθεί η ταχύτητα της εξάπλωσής του. Αν εξακολουθήσουμε να τον αγνοούμε, ο ιός θα προχωρήσει. Αν δηλαδή συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας σαν να μην τρέχει τίποτε, ο κορωνοϊός δεν θα αργήσει να εκπορθήσει και το δικό μας σπίτι…

Το ευτύχημα είναι πως έχουμε τα μέσα και τους τρόπους να περιορίσουμε την απαίσια δράση του. Οι ειδικοί μας υποδεικνύουν τί πρέπει να κάνουμε και πώς να συμπεριφερόμαστε στα νέα δεδομένα.

Υπάρχουν βέβαια και πολλοί, πάρα πολλοί ανόητοι, που με απόλυτη ελαφρότητα και ανευθυνότητα συνιστούν να μην ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες και να συνεχίσουμε τον… ύπνο.

Ας προσπεράσουμε λοιπόν αυτούς τους ηλίθιους, και ας προσαρμοστούμε στη νέα, θλιβερή πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

Ήδη ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τεράστιες οικονομικές καταστροφές και θα προκαλέσει κι άλλες. Τουλάχιστον ας προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας, αφού μόνο έτσι θα μπορέσουμε αύριο να αποκαταστήσουμε τις όποιες ζημιές και να ξαναζήσουμε κανονικά!

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content