Θεωρούμε υπερβολικά τα περί βανδαλισμού

Τοπικό σάιτ δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες από τον τάφο της αείμνηστης Λιλής Ζωγράφου, στο παλαιό Κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και δηλώσεις της φίλης αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη, σύμφωνα με τις οποίες ο τάφος “βανδαλίστηκε από αγνώστους”.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ,  η αντιδήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε τη λύπη της και τον αποτροπιασμό της για το καταδικαστέο αυτό γεγονός.”Είναι κάτι το εξωφρενικό! Πρόκειται για έλλειψη Παιδείας, Πολιτισμού και της στοιχειώδους ευαισθησίας που θα πρέπει να διέπει τον κάθε άνθρωπο.Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες!” σχολίασε η κ. Καναβάκη.

Ζητούμε συγνώμη για την παρέμβασή μας, αλλά οι φωτογραφίες τουλάχιστον, δεν παραπέμπουν σε βανδαλισμό. Κανείς άλλωστε δεν είχε λόγο να κάνει κάτι τέτοιο, αφού η αείμνηστη Λιλή έχαιρε αγάπης, εκτίμησης  και σεβασμού από όλους, γνωστούς της και αγνώστους.

Οι εικόνες που βλέπουμε δείχνουν να έχει σπάσει το μάρμαρο που καλύπτει την επιφάνεια του τάφου. Ενδεχομένως, κάποιος πάτησε επάνω ή τοποθετήθηκε εκεί κάποιο βαρύ αντικείμενο, ή έσπασε και έπεσε εκεί κάποιος κλάδος από παρακείμενα δένδρα, οπότε το μάρμαρο έσπασε και υποχώρησε αφού από κάτω δείχνει να υπήρχε κενό.

Η άποψή μας ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν έχει πειραχτεί ούτε η καντηλοθήκη, ούτε καν η φωτογραφία που βρίσκεται μέσα σε αυτήν, ούτε ο σταυρός, ούτε η χαραγμένη επιγραφή με το όνομα.

Αυτό πάντως που κάνει εντύπωση σε μας, είναι η πλήρης εγκατάλειψη του τάφου…

Κ.Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content