grylos-aggouridakis

Οι τοπικοί μας άρχοντες θα πρέπει να ντρέπονται για το Πανάνειο

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα, μεγάλη η χάρη του, μας δίδει κάθε χρόνο την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα χάλια και την εγκατάλειψη του Πανανείου πρώην Νοσοκομείου. Ενός ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος που έχει κυριολεκτικά ρημάξει, και κανείς δεν ενδιαφέρεται σήμερα για την τύχη του. Ούτε Δήμος, ούτε Περιφέρεια (κι ας κτίζει δίπλα το νέο της οίκημα), ούτε βουλευτές…

Η φωτογραφία που βλέπουμε έχει τραβηχτεί στο μεταίχμιο του 19ου με τον 20ό αιώνα, τότε που το Πανάνειο κτιζόταν, με δαπάνη του Πανανού Θεοδουλάκη και της συζύγου του Αθηνάς Ανεμογιάννη. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1895 και το Νοσοκομείο εγκαινιάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1902, για να προσφέρει έκτοτε ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους όλου του νομού Ηρακλείου. Τη λαμπρή αυτή Ιστορία του ιδρύματος, περιφρονούμε σήμερα όλοι εμείς και ακυρώνουμε, ενώ θα έπρεπε να είχαμε κάνει το Πανάνειο στολίδι για το Ηράκλειο.

(Ευχόμαστε ολόψυχα, κατά την επόμενη εορτή του Αγίου Παντελεήμονα, στις 27 Ιουλίου του 2021, να μη χρειαστεί να ξαναγράψουμε τα ίδια!..).

Κ.Τ.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content