Προβληματίζουν τα αποτελέσματα της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό

Καμπανάκι για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού χτυπούν οι ειδικοί διαπιστώνοντας σημεία χαλάρωσης εφαρμογής των μέτρων. Το ίδιο και η κυβέρνηση, όπως φάνηκε από την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κ. Μητσοτάκη.

Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εξέφρασε την άποψη ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι υποχρεωτική.

«Είναι μια οδηγία που υπάρχει εξαρχής, για χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς. Υπάρχει επιτήρηση για χρήση μάσκας σε μετρό και λεωφορεία, ενώ θα πρέπει να τη φοράνε οι εργαζόμενοι στην εστίαση».

Ο κ. Γώργος σημείωσε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η επιτήρηση βάσει των αποφάσεων που ισχύουν αυτή τη στιγμή, όπως και ο έλεγχος καθώς έχει χαλαρώσει η τήρηση των μέτρων. «Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι η συχνότερη ενημέρωση του κόσμου με σποτάκια, αλλά και από εμάς και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες. Ίσως χρειαστεί να επανέλθει και πάλι ενημέρωση των 18:00 όχι όμως σε καθημερινή βάση. Είναι κάτι που συζητάμε. Γίνονται πάντως και διορθωτικές κινήσεις, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση των πανηγυριών. Μπορεί η χρήση μάσκας από αυστηρή σύσταση να γίνει υποχρεωτική» είπε χαρακτηριστικά.

Οι αυστηρές οδηγίες Μητσοτάκη

Αυστηρές οδηγίες για εντατικούς ελέγχους και αποφυγή συναθροίσεων έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό, την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε 27 νέα κρούσματα στη χώρα μας.

Στην κυβέρνηση επικρατεί εγρήγορση, αλλά όχι πανικός, εξ ου και δεν κρίθηκε αναγκαίο να ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα, όπως υποχρεωτική χρήση μασκών σε κλειστούς δημόσιους χώρους κ.ο.κ.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content