“Κατά διαόλου” η τιμή του λαδιού και στη Μεσσηνία

Σύσκεψη για την χαμηλή τιμή του ελαιόλαδου πραγματοποιήθηκε στο Χανδρινό Πυλίας, με τη συμμετοχή των Αγροτικών Συλλόγων Χανδρινού, Μεσσήνης, Γαργαλιάνων αλλά και άλλων συνδικαλιστών και αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού κ. Κώστας Αποστολόπουλος, «αυτή την στιγμή το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πωλείται από τους παραγωγούς της περιοχής στα 2,35 ευρώ το κιλό. Γίνεται προσπάθεια να «κρατηθεί» το ελαιόλαδο και να μην πουληθεί σε αυτές τις εξευτελιστικές τιμές αλλά δεν υπάρχουν συνεταιρισμοί να κάνουν κάποια μεγάλη παρέμβαση.

Επίσης συζητήθηκε το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης αλλά φαίνεται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στη Μεσσηνία. Ζητάμε στήριξη του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών γιατί τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι μεγάλα. Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού κ. Βορίδη ότι το ΥπΑΑΤ ερευνά τις δυνατότητες αποζημίωσης των ελαιοκαλλιεργητών της Κρήτης, τα ίδια έταζαν και σε εμάς πέρσι και ακόμη περιμένουμε».

 

 

ΑγροΤύπος

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content