Καθορίστηκαν τα… βουλευτικά αυτοκίνητα της επόμενης τετραετίας

Τα αυτοκίνητα που μπορούν να μισθώσουν οι βουλευτές από τον Φεβρουάριο του 2020 έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2024 καθορίζονται σε σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αυτή, καθορίζεται ως ανώτατο όριο κυβικών τα 1.600 cc για τους Βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας, και τα 1.800 cc για τους Βουλευτές των υπολοίπων περιφερειών της χώρας και των Ελλήνων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και για τις δύο παραπάνω κατηγορίες βουλευτών επιτρέπεται η μίσθωση ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μηνιαίο μίσθωμα έως 765 ευρώ αλλά απαγορεύονται τα… cabrio αυτοκίνητα.

Στη σχετική απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αναφέρονται, μεταξύ άλλων: 

«Περί δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, για τον καθορισμό του ανώτατου κυβισμού και μισθώματος, καθώς και των επιτρεπόμενων τύπων αυτοκινήτων της μακροχρόνιας μίσθωσης βουλευτικών οχημάτων (leasing) για το διάστημα από 1.2.2020 έως 31.1.2024(…)

(…) β) Ο ανώτατος κυβισμός των μισθούμενων οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή υβριδικό και οι κατηγορίες Βουλευτών διαμορφώνονται ως ακολούθως:

1) έως 1600 cc για τους Βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας,

2) έως 1800 cc για τους Βουλευτές των υπολοίπων περιφερειών της χώρας και των Ελλήνων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

γ) Επιτρέπεται η μίσθωση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και για τις δύο κατηγορίες Βουλευτών, ως ανωτέρω. Επιτρέπεται, επίσης, η μίσθωση παντός τύπου και κατηγορίας επιβατηγού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή υβριδικό, συμπεριλαμβανομένων των SUV με κίνηση στους δύο ή τέσσερις τροχούς, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων ανοιχτού τύπου (cabriolet).

δ) Το μηνιαίο μίσθωμα για τη μακροχρόνια μίσθωση (leasing) ηλεκτροκίνητων οχημάτων και για τις δύο κατηγορίες Βουλευτών, ορίζεται σε ποσό έως 765 € συμπεριλαμβανόμενου Φ.Π.Α. Το μηνιαίο μίσθωμα για κάθε κατηγορία και τύπο αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή υβριδικό, ορίζεται σε ποσό μέχρι 450 € συμπεριλαμβανόμενου Φ.Π.Α. για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.600 c.c. που αφορούν στους Βουλευτές Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Επικρατείας και σε ποσό μέχρι 765 € συμπεριλαμβανόμενου Φ.Π.Α. για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.800 c.c. που αφορούν στους Βουλευτές των υπολοίπων περιφερειών της Χώρας και στους ΄Έλληνες Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2019».

 

 

Πηγή: reader.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content