Τιμήθηκε στα Ανώγεια ο Αη Γιώργης ο Μεθυστής

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, γέμισε από κόσμο που θέλησε να ανάψει ένα κερί για να τιμήσει την μεγάλη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή, σε ένα όμορφο και ηλιόλουστο πρωινό σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στα Ανώγεια. Ο πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης, μαζί με τους υπόλοιπους ιερωμένους του χωριού, τέλεσαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ έγινε και η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, γύρω από τον Ιερό Ναό.

Από νωρίς όλοι οι άνθρωποι της ενορίας, γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας, προετοίμαζαν την πλατεία Μεϊντάνι, ώστε να την καθαρίσουν, να την στρώσουν και να φτιάξουν όλες τις αυθεντικές Ανωγειανές γεύσεις, για το τραπέζι που ακολούθησε και παρατέθηκε σε όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο χωριό για το πανηγύρι.

Από κάθε σπίτι της ενορίας, ερχόντουσαν φαγητά και γλυκά, ενώ οι κτηνοτρόφοι, φρόντισαν για το κρέας, καθώς παράλληλα προσέφεραν και ζώα από τα κοπάδια τους, τάματα για την εορτή του Αι Γιώργη.

Άλλωστε και το ίδιο το πανηγύρι στο Μεϊντάνι, ξεκίνησε από επιθυμία των ίδιων των ενοριτών και διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2016. Μετά από ένα διάλειμμα το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας, επέστρεψε φέτος και θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με την ίδια ζέση και θέληση.

Στο πανηγύρι του Αι Γιώργη, βρέθηκε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Πρόδρομος.

Μετά τη λειτουργία, ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης απευθυνόμενος στον κόσμο που βρέθηκε στην εκκλησία για να τιμήσει τον Άγιο, τόνισε τα εξής: “Μετά από δυο χρόνια, αξιωθήκαμε να κάνουμε ξανά το πανηγύρι μας, να μαζευτεί ο κόσμος και να καθήσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι, μονιασμένοι και αγαπημένοι για να πιούμε ένα κρασί. Μια πρωτοβουλία που δεν θα γινόταν ποτέ πράξη, αν το 2016 δεν το ξεκινούσαν οι τρεις άνθρωποι της ενορίας μας, ο Γιώργης Σαμόλης, ο Δημήτρης Κονιός και ο Μιχάλης Νταγιαντάς. Εύχομαι να είναι πάντα καλά και βλέπουν ότι μεταλαμπάδευσαν αυτή τη προσφορά και τη φλόγα τους και στους νεότερους.

Εύχομαι να είστε όλοι καλά, να προχωρούμε μονιασμένοι με όπλο μας την αγάπη, την παιδεία, τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη που δόξα τω Θεώ την έχουμε πληθώρα στο χωριό μας.” ολοκλήρωσε.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο!

 

ΑνωΓη

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content