ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΚΑΝΑΚΗΣ: Η επόμενη ημέρα θα μας βρει πιο συσπειρωμένους από ποτέ

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗ "ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνθηκε σήμερα στον απερχόμενο και εκ νέου υποψήφιο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλη Καρκανάκη και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του.

Ο κ. Καρκανάκης απαντά στα ερωτήματά μας για την συμμετοχή των μελών της ΝΔ στις εσωκομματικές διαδικασίες, για τις υποψηφιότητες, αλλά και για τα προσόντα που κατά την άποψή του θα πρέπει να έχει ένας Πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Επίσης μας μιλά για το έργο που επιτέλεσε η απερχόμενη ΝΟΔΕ, για τις σχέσεις του με τους βουλευτές της παράταξης και για τον τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά του.

Το κείμενο της συνέντευξης:

Κε Καρκανάκη, λίγες μέρες έχουν απομείνει ως τις 24 Οκτωβρίου, ημέρα διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ και θα θέλαμε να μας πείτε, εάν και κατά πόσον ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτές και να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματός σας στο Ηράκλειο.

Είναι πραγματικά πρωτοφανής για τον νομό Ηρακλείου, η συμμετοχή, τόσο των παλαιών μελών μας που έσπευσαν να ανανεώσουν την συνδρομή τους, όσο και η εγγραφή νέων μελών στο μητρώο του κόμματος. Με πρώτες εκτιμήσεις, σημειώνεται αύξηση πανελλαδικά που υπερβαίνει το 30% όμως ειδικότερα στο Ηράκλειο θα ξεπεράσουμε κατά πολύ το 100% σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές. 

Η ανταπόκριση των φίλων του κόμματός μας δεν είναι τυχαία. Σχετίζεται άμεσα με τον αριθμό, αλλά και την ποιότητα των μελών μας, που υπέβαλαν υποψηφιότητα για να εκλεγούν στην διοικητική επιτροπή, αλλά και ως εκπρόσωποι στο συνέδριο του κόμματος μας. Αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαιτέρως, καθώς όσο πιο δυναμική είναι η συμμετοχή στις εκλογές, τόσο πιο δυνατή θα βγει για το μέλλον η Οργάνωσή μας.

Στις 24 Οκτωβρίου είστε και πάλι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Αυτή τη φορά μάλιστα δεν είστε μόνος, έχετε συνδιεκδικητή τον κ. Μαγκουσάκη. Πόσο σας έχει επηρεάσει αυτό και πόσο αισιόδοξος είστε για το τελικό αποτέλεσμα;

Ο κ. Μαγκουσάκης είναι ένα αξιόλογο μέλος της παράταξης μας και μας τιμά η υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Έχουμε δώσει μαζί αρκετές μάχες στο παρελθόν και τα επιτεύγματά μας, μέσα από τη ΝΟΔΕ, αναγνωρίζονται και από τον ίδιο. Άλλωστε, είναι γνωστό πως με δική μου απόφαση είχε τοποθετηθεί υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της απερχόμενης  ΝΟΔΕ. Προσωπικά, θεωρώ τον κ. Μαγκουσάκη ως έναν συνεργάτη, με τον οποίον θα δουλέψουμε από την επόμενη μέρα των εκλογών, για την ανάδειξη  των προβλημάτων του συνόλου των συμπολιτών μας και τη στήριξη του έργου της Κυβέρνησής μας.

Θα θέλαμε να μας προσδιορίσετε, ποια κατά τη γνώμη σας προσόντα, θα πρέπει απαραιτήτως να έχει ο Πρόεδρος μιας ΝΟΔΕ για να θεωρηθεί αποτελεσματικός; Επίσης ποια εκτιμάτε ότι είναι η πραγματική αποστολή της κομματικής οργάνωσης ενός κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία;

Ένας Πρόεδρος, προκειμένου να επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο του, χρειάζεται αν μου επιτρέπετε, να είναι πανταχού παρών. Να είναι διαρκώς διαθέσιμος να αφουγκράζεται  τα προβλήματα, τόσο των μελών της παράταξης, όσο και της τοπικής κοινωνίας. Και κάτι εξίσου πολύ βασικό: Να λειτουργεί ενωτικά, με γνώμονα την ομαλή λειτουργία και τη διεύρυνση της Οργάνωσης. 

Ένας αποτελεσματικός Πρόεδρος, προσδιορίζει και το ουσιαστικό έργο της Οργάνωσης, που είναι η λειτουργία της ως ένας αποτελεσματικός και καθαρός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων με την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία.  Αυτόν τον σκοπό υπηρέτησα ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κατά τη θητεία μου και με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσω να τον υπηρετώ, εφόσον τα μέλη μας  ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τουσ στο πρόσωπό μου.

Παρατηρείται φέτος ένα αυξημένο ενδιαφέρον υποβολής υποψηφιοτήτων για μέλη της νέας ΝΟΔΕ που θα προκύψει. Πού το αποδίδετε εσείς αυτό; Μήπως στο γεγονός ότι η ΝΔ είναι σήμερα κυβέρνηση;

Προσωπικά έχω ενθουσιαστεί από τις πολυάριθμες αλλά και ιδιαιτερα αξιόλογες υποψηφιότητες παλιών και νέων στελεχών,  που προμηνύουν και την πρωτόγνωρα  μαζική συμμετοχή των μελών του κόμματος μας στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου.

Κατά τη γνώμη μου, η διάθεση συμμετοχής οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις δράσεις και στην παρουσία της ΝΟΔΕ μας τα τελευταία χρόνια, που έχει αφήσει το αποτύπωμά της στην κοινωνία. Το ενωτικό και αδιατάραχτο κλίμα που έχει επικρατήσει αλλά και η συνεχής παρουσία της Οργάνωσης μας όλα αυτά τα τελευταία χρόνια της θητείας μας.  Και φυσικά οφείλεται και στο γεγονός ότι ο κόσμος αναγνωρίζει το έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, ενάντια σε αντίξοες συνθήκες, όπως η πανδημία και θέλει να συνεισφέρει ενεργά, μέσα από τη συμμετοχή του, σε ιδέες και προτάσεις. Η διεύρυνση της βάσης της Οργάνωσής μας, αποτελούσε ανέκαθεν προτεραιότητά μου και χαίρομαι που αποδίδει στην πράξη.

Να έρθουμε τώρα στη θητεία σας που λήγει. Πώς θα χαρακτηρίζατε την παρουσία και το έργο της απερχόμενης ΝΟΔΕ; Για ποιές επιτυχίες σας ως Πρόεδρος της απερχόμενης ΝΟΔΕ αισθάνεστε υπερήφανος, κύριε Καρκανάκη; Τι σας ικανοποιεί περισσότερο από τα όσα πετύχατε;

 Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, κατόρθωσε με πράξεις να ανταποκριθεί σε διαφορετικές ανά περίοδο προκλήσεις και να πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καταδείξαμε με επιχειρήματα στον κόσμο τις λανθασμένες αποφάσεις και τις επιπολαιότητες της τότε Κυβέρνησης.  Παράλληλα, με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων, φτάνοντας μέχρι και το τελευταίο χωριό της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, καταφέραμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στην τοπική κοινωνία. 

Με επιτυχία το 2019 δώσαμε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις: Ευρωεκλογές, τοπικές περιφερειακές, βουλευτικές εκλογές. Δώσαμε την ευκαιρία σε όλους τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της παράταξής μας να επικοινωνήσουν  με τους συντοπίτες μας.

Στις εθνικές εκλογές, σταθήκαμε στο πλευρό όλων των υποψηφίων βουλευτών μας, με στρατηγείο το εκλογικό μας κέντρο που εγκαινίασε ο ίδιος ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συμβολή μας στην θριαμβευτική νίκη και την Κυβερνητική αυτοδυναμία ήταν πολύτιμη και αναγνωρίστηκε.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί, ότι από την πρώτη ημέρα που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε  τη διακυβέρνηση της χώρας, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, είναι συνοδοιπόρος,  επικοινωνώντας και προωθώντας τις αποφάσεις και τις θέσεις της κυβέρνησης, αλλά και διαβιβάζοντας ουσιαστικές λύσεις, κατόπιν διαλόγου με την κοινωνία. Δεν μείναμε μόνο στο επικοινωνιακό έργο, αλλά πραγματοποιήσαμε δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα και συναντήσεις με μέλη της τοπικής αγοράς και της κοινωνίας μας, βρισκόμενοι πάντα στο πλευρό τους.

Οι εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας, δυσκόλεψαν αλλά δεν σταμάτησαν το έργο μας. Είμασταν η πρώτη νομαρχιακή οργάνωση σε όλη την Ελλάδα, που αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες μέσω τηλεδιασκέψεων οργανώσαμε διαδικτυακές δράσεις και καταφέραμε να έχουμε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη μας. Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου έχει επιδείξει πολυεπίπεδο έργο, με ουσιαστικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

Ποιές είναι οι σχέσεις σας με τους νεοδημοκράτες βουλευτές του νομού Ηρακλείου και τους πολιτευτές του κόμματός σας;   

Η συνεργασία μας με όλους τους βουλευτές του νομού, που προέρχονται από το κόμμα μας, αλλά και τους πολιτευτές είναι αγαστή και παραγωγική. Βρεθήκαμε στο πλευρό όλων κατά την προεκλογική περίοδο και σήμερα επικοινωνούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά το έργο τους στην τοπική μας κοινωνία. Η συνεργασία μας είναι άριστη και λειτουργεί προς όφελος της βέλτιστης δουλειάς του έργου των βουλευτών μας, αλλά και της επισήμανσης τοπικών θεμάτων του νομού Ηρακλείου συνολικά. Ιδιαιτέρως, με τιμά η δημόσια  στήριξη και εμπιστοσύνη  στο πρόσωπο μου από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και από τον βουλευτή Ηρακλείου και Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας Μάξιμο Σενετάκη, δείγμα της ουσιαστικής μας συνεργασίας και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

Πόσο χρόνο της ημέρας σας αφιερώνατε στα καθήκοντα του Προέδρου της ΝΟΔΕ, που υποθέτω θα αντιμετωπίζει πολλά και ποικίλα προβλήματα σε ένα δύσκολο νομό όπως είναι το Ηράκλειο;

Όπως είπατε κι εσείς, ο νομός Ηρακλείου καλείται να αντιμετωπίσει ποικίλα προβλήματα, με ιδιαίτερες απαιτήσεις, που η αντιμετώπισή τους απαιτεί συνέπεια και καθημερινή ενασχόληση, ανεξαρτήτως ωραρίου. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου δούλεψα σκληρά για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων και την εύρεση γόνιμων λύσεων. Το ίδιο θα πράξω και την επόμενη ημέρα. Λειτουργώντας ενωτικά και με σύμπνοια, ώστε να αξιοποιηθούν οι ικανότητες όλων μας των στελεχών και φίλων, παλιών και νέων. Να στηρίξουμε ακόμα πιο ουσιαστικά όλους τους πολίτες και να βοηθήσουμε πιο δυναμικά την παράταξη και την Κυβέρνηση μας, που αγωνίζεται με τόσο σοβαρά προβλήματα σήμερα.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους και να καλέσω όλους τους φίλους του κόμματος να συμμετέχουν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της. Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη ημέρα θα μας βρει πιο συσπειρωμένους από ποτέ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content