ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
- 5 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
- 1 μικρή (ή μισή μέτρια) ντομάτα λιωμένη στο μπλέντερ
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
- 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή τριμμένη
- 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζετουμε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει.
- Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά περίπου. Πρέπει να γίνει καλή ομογεννοποίηση στο μείγμα. Το ζύμωμα αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.
- Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
- Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια, ανάβουμε τον φούρνο να προθερμανθεί.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τα ψήνουμε στους 200C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα.
- Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Έτοιμα! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το foodmaniacs.gr