Συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια φούρνου

 

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. ‏κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
  • 5 κ.σ. ‏νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ‏κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 μικρή (ή μισή μέτρια) ‏ντομάτα λιωμένη στο μπλέντερ
  • 1 μεγάλη ‏σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. ‏ρίγανη ξερή τριμμένη
  • 1 χούφτα ‏δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ‏αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζετουμε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει.
  • Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά περίπου. Πρέπει να γίνει καλή ομογεννοποίηση στο μείγμα. Το ζύμωμα αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.
  • Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
  • Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια, ανάβουμε τον φούρνο να προθερμανθεί.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Τα ψήνουμε στους 200C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα.
  • Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Έτοιμα! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το foodmaniacs.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ