Ομάδα Αχτσιόγλου: «Δεν υπάρχουν περιθώρια συμβίωσης με την ηγετική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ»

Δεν υπάρχουν περιθώρια συμβίωσης με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν μεταξύ άλλων κύκλοι της ηγετικής ομάδας των «6+6» μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης πηγές των 7 βουλευτών της ομάδας «6+6» ανέφεραν:

«Στην σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις.

Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».


Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις αποχώρησης

Η σημερινή συνεδρίαση έκλεισε χωρίς αποφάσεις, ή κείμενο συμπερασμάτων.

Το κλίμα, όπως εκφράστηκε και από τα μέλη της κίνησης ήταν να φύγουμε τώρα. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση ό,τι γίνει θα γίνει συντεταγμένα. Θα υπάρξει και περαιτέρω διαβούλευση των ηγετικών στελεχών της ομάδας, αφού πλέον άκουσαν και τις απόψεις των μελών. Οπως αναφέρεται και από την παραπάνω διαρροή η ομάδα Αχτσιόγλου είναι με το ένα πόδο εκτός ΣΥΡΙΖΑ και απομένει πλέον να αποφασιστεί πότε θα γίνει η αποχώρηση.

Οπως αναφέρεται και από τις διαρροές της ηγετικής ομάδας της κίνησης 6+6 αλλά και όπως διαφάνηκε και από την τοποθέτηση Ηλιόπουλου ο οποίος έκανε την κεντρική τοποθέτηση σε συνεννόηση με Αχτσιόγλου-Χαρίτση το κλίμα όπως διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ με τις προσωπικές επιθέσεις αλλά και το διαδικτυακό λιντσάρισμα… δεν τους κρατά, με τον βουλευτή να κάνει συγκεκριμένα λόγο για εικόνα βούρκου, μια λέξη που προκάλεσε αντιδράσεις και στην οποία επανήλθε με ανάρτησή.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content