Ο Κ. Χατζηδάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για απίστευτη εμπάθεια, κομματικό μένος και δημαγωγία

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, καταλογίζοντας του υποκρισία, απίστευτη εμπάθεια και κομματικό μένος για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, ενώ επεσήμανε ότι η κριτική του δομήθηκε πάνω σε σειρά μύθων αλλά αποδείχτηκε ότι είναι άσφαιρα τα πυρά του.

«Αυτά που λέτε δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Η κριτική σας δεν έχει σχέση με όσα γίνονται στην ΕΕ», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των διατάξεων για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι να κατέβουμε από τα 8 χρόνια που χρειάζονται σήμερα για να εκδοθούν στις 150 μέρες, γιατί δεν μπορεί να είμαστε άπραγοι ούτε να είμαστε η χώρα για την οποία οι επενδυτές σκέφτονται ού μπλέξεις, μετά μάλιστα και τη κρίση από τον κορονοϊό».

«Δεν μπορεί οι δημόσιες υπηρεσίες να κρατούν 8 χρόνια όμηρους τους επενδυτές», συμπλήρωσε. Ο κ. Χατζηδάκης, κατέθεσε σειρά ευρωπαϊκών οδηγιών και αποφάσεων που, όπως τόνισε, «αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα τους ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς κανόνες ιδιαίτερα σε νατούρα περιοχές».

Παράλληλα, έφερε ως παράδειγμα σειρά Ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ιταλία, που ορίζει με Προεδρικό διάταγμα και για 15 χρόνια τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, καθώς και Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία στις οποίες οι άδειες εκδίδονται για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

Στην Ελλάδα, όπως υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης, οι ρυθμίσεις για δραστηριότητες σε περιοχές νατούρα είναι πολύ αυστηρότερες από αυτές που επιτάσσει η κοινοτική οδηγία, και τόνισε ότι «εφαρμόζεται το ίδιο μοντέλο που υπάρχει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ίδιου μεγέθους με τη χώρα μας».

Στο σημείο αυτό, έκανε λόγο για «πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την πλευρά της Αντιπολίτευσης» αλλά και «για τυφλό κομματικό πάθος του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο στη κυβέρνηση το κόμμα που έστειλε στις καλένδες τους δασικούς χάρτες κρατώντας 170.000 αγρότες σε ομηρία λόγω της ακατανόητης ιδεοληψίας του».

«Εμείς διορθώνουμε τα δικά σας λάθη του δικού σας νόμου για τους δασικούς χάρτες και το κλειδί της απόφασης το δίνουμε στο ΣτΕ», σημείωσε.

Έντονη κριτική άσκησε στο ΣΥΡΙΖΑ και για την αντίδραση του για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τους σταθμούς μεταφόρτωσης, τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει το θάρρος και το σχέδιο ώστε να δώσει επιτέλους μια ολοκληρωμένη λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες δήμοι.

«Εσείς δημιουργήσατε βουνά προβλημάτων όπως με τα σκουπίδια και εμείς προσπαθούμε να τα λύσουμε. Η κ. Δούρου που σήμερα θα διαδηλώσει άφησε στο σημερινό περιφερειάρχη βουνό προβλημάτων για να τα λύσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, μίλησε ακόμα για «εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ψέματα κατά της κυβέρνησης, και να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν δραστηριότητες σε περιοχές νατούρα», καταθέτοντας ταυτόχρονα σχετική κοινοτική οδηγία σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται κάτω από συγκεκριμένες διαδικασίες ενώ ακόμα και αν υπάρχουν αρνητικές εκτιμήσεις μπορεί το κράτος, για λόγους δημοσίου συμφέροντος να λαμβάνει μέριμνα».

Στη συνέχεια, επικαλέστηκε και κατέθεσε απόφαση του ΣτΕ, «με την οποία αναφέρεται στις εξορύξεις και λέει ότι δεν απαγορεύονται σε περιοχές νατούρα» ενώ κατηγόρησε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο, ότι «επέτρεψε δραστηριότητες και χρήση γης σε προστατευόμενες περιβαλλοντικές ζώνες».

«Ο Σύριζα, που ως κυβέρνηση, έδωσε οικόπεδα ή επαναδιοδότησε σε όλες σχεδόν τις περιοχές νατούρα της χώρας, δεν μπορεί να μας κουνά σήμερα το δάχτυλο. Έλεος. Η αγωνία σας για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις σας τύφλωσε και κάνετε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που μας παριστάνει τον εισαγγελέα, έχει σειρά καταδικών από την ΕΕ για τις νατούρα περιοχές και τους οικότοπους. Έχει ανοιχτές καταγγελίες για 11 διαφορετικές υποθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ευρωπαϊκού χαρακτήρα ρυθμίσεις και αυτό αποδεικνύεται ακόμα και για τον πιο κακόπιστο. Κανείς δεν είναι πιο ευαίσθητος από τον άλλο. Σήμερα όμως, δεν κρινόμαστε για την αγάπη μας στο περιβάλλον το οποίο όλοι αγαπάμε, αλλά για το έργο μας», τόνισε ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Στη συζήτηση αυτή ήρθατε με πλεόνασμα κραυγών και φανατισμού αλλά θα φύγετε ως αντιπολίτευση των κραυγών και της δημαγωγίας και μιας αντιπολίτευσης που τίποτα δεν αποδείχτηκε παρά μόνο η εμπάθεια της η οποία στρέφεται ολόκληρη εναντίον σας».

 

 

ΑΠΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content