Δρυμιώτης: Εκτιμώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί και το ΠΑΣΟΚ θα πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό

Τις προβλέψεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και για το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται μετά τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διατύπωσε ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης.

Σε συνέντευξή του στο Liberal ο κ. Δρυμιώτης εκτίμησε ότι η εκλογή Κασσελάκη δεν αποτελεί κίνδυνο για τον Μητσοτάκη, αλλά για το ΠΑΣΟΚ. «Θεωρώ πως για τον πρωθυπουργό δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος… Πιστεύω ότι ο κ. Κασσελάκης είναι μια καλή υποψηφιότητα, απ’ όσο βλέπουμε, αλλά δεν ταιριάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία κανένας δεν θα είχε παραξενευτεί. Πάντως δεν πιστεύω ότι κινδυνεύει η ΝΔ από την εκλογή του κ. Κασσελάκη. 

Όμως αυτός που πρέπει να φοβάται περισσότερο είναι ο κ. Ανδρουλάκης. Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει λιγότερο ριζοσπαστικός, ήδη αντί για να μιλήσει για αντισυστημισμό είτε για αντισυμβατισμό, θα καλύψει το κενό. Πρόκειται για μια λεκτική παραχώρηση έναντι του ριζοσπαστισμού. Επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αφήσει ένα μεγάλο ελεύθερο χώρο στην κεντροαριστερά, τον οποίο πολύ πιθανόν ο Κασσελάκης να τον καλύψει. Δεν θα εκπλαγώ αν στις ερχόμενες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ καταγράψει μονοψήφια ποσοστά».

Ο πολιτικός αναλυτής εκτίμησε ότι θα υπάρξει διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ:
«Θεωρώ πως είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα αποχωρήσουν. Ήδη έχουν αρχίσει οι εσωκομματικές έριδες και η γκρίνια. Μόλις χθες ο κ. Φίλης μίλησε για Τραμπ και Μπέμπε Γκρίλο και ο κ. Σταθάκης επίσης έστρεψε τα βέλη εναντίον του κ. Κασσελάκη . Δεν μπορούν να ταιριάξουν στο ίδιο κόμμα με το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είτε θα αποχωρήσουν μόνοι τους, είτε θα φτιάξουν νέο κόμμα, είτε ο κ. Κασσελάκης ως «ξενιστής» θα μεταμορφώσει το κόμμα ώστε να μην υπάρχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ για όσους αντιδρούν».   

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content