Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Δεν θα είμαι υποψήφια στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Ντόμινο εξελίξεων έφερε στη Νέα Δημοκρατία τις τελευταίες ώρες η πρόσφατη αποκάλυψη πως εστάλησαν μαζικά e-mails με υλικό της ευρωβουλευτού, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες εξωτερικού. 

Ακολούθησαν αντιδράσεις από πολίτες και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μία έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, της εισαγγελίας και ακόμη μία από το Υπουργείο Εσωτερικών. Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει εσωτερική διερεύνηση για το ζήτημα λέγοντας πως η υπόθεση οφείλει να ξεκαθαρίσει, δείχνοντας έτσι πως τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές δεν επιθυμεί να υπάρχουν σκιές για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Τελικά και ενώ από το πρωί της Παρασκευής κυκλοφορούσαν στα δημοσιογραφικά γραφεία πληροφορίες πως ο πρωθυπουργός θα «έκοβε» την κυρία Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο της ευρωκάλπης, η ίδια η ευρωβουλευτής με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως αποσύρεται από την εκλογική μάχη. Όπως δήλωσε η ίδια, η συνείδησή της δεν της επιτρέπει να συμμετέχει άθελά της «στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου με ανάρτησή της ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες ευρωεκλογές αν δεν ξεκαθαριστεί πλήρως το ζήτημα με τα e-mail που εστάλησαν από το γραφείο της.

Η κα Ασημακοπούλου αναφέρει τα εξής:

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content