Τζανάκης: Τεράστια η κρυφή διασπορά κορωνοϊού – Ίσως το μεγαλύτερο κύμα πανδημίας που έχουμε περάσει

Στην εξάπλωση του κορωνοϊού αναφέρθηκε σήμερα ο Nίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» τόνισε ότι «υπάρχει μια τεράστια, κρυφή διασπορά στην κοινότητα, η οποία δεν αποτυπώνεται στα τεστ».

«Ίσως είναι το μεγαλύτερο κύμα (πανδημίας) που έχουμε περάσει», σημείωσε. Ωστόσο όπως είπε το 6ο κύμα δεν συνοδεύεται από αύξηση των σκληρών δεικτών.

Σημειώνεται ότι και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι «τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται, γιατί και ο αριθμός των τεστ είναι σχετικά χαμηλός. Τα ενεργά κρούσματα είναι στα 400.000-500.000.

Συνεχίζοντας ο κ. Τζανάκης ανέφερε «δεν με τρομάζει το φθινόπωρο» σχετικά με το τι θα αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση του ιού όταν τελειώσουν οι διακοπές και όλοι επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεπεράσουμε αυτό το κύμα που συνδέεται με χαλαρή συμπεριφορά στις διακοπές. Είμαι σίγουρος ότι τον Σεπτέμβριο θα πράγματα θα βρίσκονται σε ύφεση και θα είναι πολύ καλά», πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content