Θρήνος για την απώλεια του γιατρού Μανώλη Πατεράκη

Ένας εξαίρετος άνθρωπος και σπουδαίος επιστήμονας, ο ιατρός Μανώλης Πατεράκης έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, την σύζυγο και τα τρία παιδιά του, τους φίλους του και όλους τους συναδέλφους του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου υπηρετούσε.

Ο εκλιπών υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο, με μια εντυπωσιακή συνδικαλιστική δράση.. Διατέλεσε Πρόεδρος και Γραμματέας του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών του Βενιζελείου, καθώς και μέλος της τριμελούς επιτροπής ιατρών του νοσοκομείου. Επίσης, υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου.

Ο Μανώλης Πατεράκης, γιος του Γεωργίου Πατεράκη και της Δέσποινας Γκόγκολα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1971, όπου και μεγάλωσε, και είναι παντρεμένος με την Natalia Bagaudinova.

Έπειτα από την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στο Υγειονομικό, διετέλεσε αγροτικός ιατρός στο ΠΙ Γαρίπας, ΚΥ Αρκαλοχωρίου. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στη Γενική Ιατρική το 2009 στο Βενιζέλειο Γ.Ν.Η. Απο το 2010 εργάζεται ως ιδιώτης Γενικός Ιατρός στην πόλη του Ηρακλείου.

Έχει εργαστεί ως ιατρός σε προγράμματα κοινωνικής μέριμνας των πρώην Δήμων Ν. Καζαντζάκη και Επισκοπής Πεδιάδος, στο Δήμο Ηρακλείου (Νέα Αλικαρνασσός), στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηράκλειου, στις αθλητικές δραστηριότητες της ΕΠΣΗ, του Δήμου Ηρακλείου, του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Α βάθμιας και Β βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ενώ από το 2012 είναι υπεύθυνος των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων ΗΡΑ. Παράλληλα ασχολείται με συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες, τον ιατρικό τουρισμό, την ιατρική κάλυψη ξενοδοχειακών μονάδων και ξένων ασφαλιστικών εταιριών,

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές εργασίες, ως εκπαιδευτής στο πρόγραμμα χειρουργικής νοσηλευτικής ειδικότητας νοσηλευτών του ΒΠΓΝΗ, παθολογίας στο ΤΕΕ Α Κύκλου Βοηθών Νοσηλευτριών ΒΠΓΝΗ.

Η κηδεία του Μανώλη Πατεράκη θα γίνει σήμερα Παρασκευή και ώρα 3 μ.μ., από τον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, όπου η σορός του θα βρίσκεται από τις 2.30 μ.μ..

Η ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ συλλυπείται θερμώς τους οικείους του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content