Θλίψη για την απώλεια του γλύπτη Γιάννη Μαρκαντωνάκη

Απέραντη θλίψη προκαλεί στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά, ο θάνατος του σπουδαίου Χανιώτη γλύπτη Γιάννη Π. Μαρκαντωνάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη εκφράζει την θλίψη του για τον πρόωρο χαμό του δάσκαλου της τέχνης, φίλου και συνεργάτη Γιάννη Μαρκαντωνάκη.

Ο Γιάννης Μαρκαντωνάκης υπήρξε ο δημιουργός που άφησε έντονα το αποτύπωμά του στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπο μας με το έργο και το ρηξικέλευθο λόγο του.

Εκφράζομε στους οικείους του, τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια.

.

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικολάου Καλογερή

για την εκδημία του Γιάννη Μαρκαντωνάκη 

Η εκδημία του σπουδαίου Χανιώτη Εικαστικού Γιάννη Μαρκαντωνάκη μας γεμίζει θλίψη. ‘Έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που σμίλεψε με το έργο του και τα κείμενά του,  το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Το πρόωρο φευγιό του καθιστά φτωχότερο το Πολιτιστικό Κεφάλαιο της χώρας. Οι εμβληματικές δημιουργίες του, που κοσμούν το χανιώτικο τοπίο και όχι μόνο,  θα μας τον θυμίζουν πάντα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.    

.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας του εικαστικού Γιάννη Μαρκαντωνακη, έκανε την εξής δήλωση: 

«Η κοινωνία των Χανίων στερείται σήμερα έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, έναν ευγενή άνθρωπο, με πολύπλευρο και πολυσχιδές έργο στον χώρο του Πολιτισμού. Πάντα πνευματικά και δημιουργικά ανήσυχος, ο εκλιπών άφησε το αποτύπωμά του και στον Δήμο Πλατανιά, μέσα από τη μακρόχρονη συνεργασία μας, με τη φιλοτέχνηση εμβληματικών έργων που κοσμούν ιστορικά σημεία και τοπόσημα του Δήμου μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του». 

.

Το “Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη” αποχαιρετά 

τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη Γιάννη Μαρκαντωνάκη. 

Ταυτισμένος με την πρωτοπορία στον χώρο των Τεχνών και βάζοντας την υπογραφή του σε εμβληματικές δημιουργίες για την πόλη των Χανίων, ο Γιάννης Μαρκαντωνάκης αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνον για την πόλη μας αλλά για τον χώρο του Πολιτισμού γενικότερα. 

Η σφραγίδα του ανεξίτηλη και στο Μουσείο Τυπογραφίας, με έργα και ιδέες του να εμπλουτίζουν τη μουσειακή συλλογή. 

Στη σύντροφό της ζωής του, Ζωή Κολλάρου, στον μοναχογιό του Πέτρο και σε όλους τους συγγενείς και οικείους του, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. 

ο πρόεδρος του Μουσείου, 

Γιάννης Γαρεδάκης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content