Τελέστηκε το μνημόσυνο στους τάφους των Βενιζέλων

Ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών συμμετείχαν και  κατέθεσαν στεφάνι χθες Κυριακή στο ετήσιο καθιερωμένο μνημόσυνο στους τάφους των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου στο Ακρωτήρι Χανίων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ο οποίος στο περιθώριο της τελετής προέτρεψε να αποτελέσει το έργο και η πορεία του μεγάλου εθνάρχη φάρο στις δύσκολες σημερινές συνθήκες: «Ο μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος, ήταν ένας μεταρρυθμιστής και φιλελεύθερος ηγέτης, έδειξε ότι προχωρούμε μπροστά αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Το φωτεινό του παράδειγμα ας γίνει σήμερα στις δύσκολες συνθήκες ένας φάρος που θα μας δείξει πώς θα αφήσουμε πίσω τον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και τον διχασμό για να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε την πατρίδα μας αυτό που της αξίζει»

 

Στην δήλωση του ο κ. Αρναουτάκης, αναφέρει:

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου  που διαμόρφωσε την πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Έχοντας αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στην πορεία της χώρας, σε ορισμένες από τις πιο κρίσιμες και ταραγμένες περιόδους της,ο δυναμισμός, η ευστροφία και η δύναμη της πολιτικής του παρουσίας, λειτουργούν ως αφετηρία προβληματισμού για το παρόν και το μέλλον.Σήμερα 87 χρόνια μετά το θάνατό του, η διαδρομή του Ελευθερίου Βενιζέλου αποτελεί υπόδειγμα προσφοράς υπέρ του δημοσίου και του εθνικού συμφέροντος.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έθεσε τις βάσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Με το κορυφαίο πολιτικό του ήθος και το εμβληματικό διεθνές κύρος του παραμένει στις χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας.»

Κλήρος, Αρχές, φορείς, πολίτες τίμησαν την μνήμη του Εθνάρχη.

Παράλληλα με τον Περιφερειάρχη στην  πολυσήμαντη προσωπικότητα και το  έργο του Εθνάρχη, Ελευθερίου Βενιζέλου, του μεγάλου οραματιστή και αναμορφωτή της σύγχρονης Ελλάδας, αναφέρθηκαν οι παριστάμενοι ομιλητές, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Νίκος Παπαδάκης  Γεν. Δ/ντης του Ιδρύματος Ερευνών -μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος” και ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κκ Ανδρέας.

Το ετήσιο μνημόσυνο τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σέλινου κ.κ. Αμφιλόχιο, με την συμμετοχή των Μητροπολιτών κκ Ανδρέα, Δαμασκηνού, κλήρου, ενώ οργανωτές ήταν η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή́ Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό́ Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών, τον Περιφερειάρχη τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χανίων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Γεν. Διευθυντή Ιδρύματος αλλά και τον Αν. Υπουργό και τον Μητροπολίτη ,ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος έβγαλε την χώρα από την απομόνωση, μεγάλωσε την Ελλάδα και σφράγισε με την παρουσία του τον 20ό αιώνα καθώς συγκρότησε όλους τους σύγχρονους θεσμούς του Ελληνικού κράτους, και ότι η πολιτική παρακαταθήκη και τα διδάγματα του είναι διαχρονικά και επίκαιρα. Αναφορές επίσης έγιναν τονίζοντας ως συνέχεια  το έργο του Σοφοκλή Βενιζέλου.

Στεφάνι εκ μέρους της Κυβέρνησης κατέθεσε στου τάφους, ο εκπρόσωπος της Αν. Υπουργός Στέλιος Πέτσας, εκ μέρους της Βουλής ο Βουλευτής κ Διγαλάκης,  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Δήμαρχοι, εκπρόσωπος ενόπλων δυνάμεων, τοπικοί φορείς, ιδρύματα, κ.α.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content