Συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου με Υπουργούς

Σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, είχε από το πρωί της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  

Ειδικότερα το πρωί συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στην αίθουσα του μικρού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, στο περιθώριο της ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε με τους Δημάρχους της Κρήτης ο κ. Πέτσας, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κατά την τοποθέτηση του, αλλά και σε  κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό, είχε την δυνατότητα να  θέσει μεταξύ άλλων το θέμα χάραξης του ΒΟΑΚ και της διαφαινόμενης διχοτόμησης ,όπως ανέφερε ,της πόλης του Ηρακλείου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό καθώς και το ζήτημα της πρώτης φάσης χρηματοδότησης του έργου  ανέγερσης του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου  Ηρακλείου (ΕΝΕΓΥΛ) συνολικού προϋπολογισμού 962.459,59 €(το ποσό αφορά στην μελέτη και την αγορά του υπόλοιπου τμήματος του ακινήτου). Ακόμη αναφέρθηκε στο κρίσιμο θέμα της χρηματοδότησης έργων αντισεισμικής προστασίας σε κτίρια του Δήμου Ηρακλείου τα οποία ήδη υλοποιεί ο Δήμος με ίδια έσοδα, σημειώνοντας πως ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει λάβει κανένα ποσό χρηματοδότησης για τον σκοπό αυτό, όπως συνέβη και με τα ποσά με τα οποία καλύφθηκαν οι ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία και έφτασαν το 1,5 εκ ευρώ. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε συνάντηση στο γραφείο του στη Λότζια με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη , παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού, όπου συζητήθηκε ο ευρύτερος σχεδιασμός και υλοποίηση  των έργων πολιτισμού του Ηρακλείου. 

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου ζήτησε από την Υπουργό να εξετάσει ποια έργα θα παραμείνουν στην Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) και ποια θα ενταχθούν σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Παράλληλα ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα της χρήσης μέρους της ενετικής τάφρου ως χώρος στάθμευσης οχημάτων σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης. 

Η Υπουργός Πολιτισμού σημείωσε  από την πλευρά της ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης όπου θα συζητηθεί το σύνολο των έργων πολιτισμού και η προτεραιοποίηση τους, και στο πλαίσιο αυτό θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Ηρακλείου. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content