Πέθανε ο πρ. Διευθυντής της ΔΕΥΑΗ Χ. Παπαματθαιάκης

Ένας πολύ αγαπητός και χρήσιμος στην κοινωνία άνθρωπος, ο Χαρίλαος Παπαματθαιάκης, Ηλεκτρόλογος Μηχανικός και πρώην Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Η., έφυγε χθες από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί η απώλεια του Χαρ. Παπαματθαιάκη στο προσωπικό της ΔΕΥΑΗ, όπου ο μεταστάς είχε αφιερώσει για ένα μεγάλη διάστημα της ζωής του όλες του τις δυνάμεις για το κοινό καλό.
Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με μια συγκινητική ανάρτησή του ο πρ. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Στειακάκης, που αναφέρει:

 

Mε μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον τόσο πρόωρο θάνατο του Χαρίλαου Παπαματθαιάκη, Ηλεκτρόλογου Μηχανικού και πρώην Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Η., τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίσω κατά την θητεία μου ως Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Η.
Ο Χάρης Παπαματθαιάκης αποτέλεσε ένα σπάνιο Δημόσιο Λειτουργό, ο οποίος με την επιστημοσύνη (απόφοιτος του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης), την εργατικότητά του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του υπηρέτησε την Δ.Ε.Υ.Α.Η. ως Γενικός Διευθυντής σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, όταν υπό το βάρος των μνημονίων η Επιχείρηση έχασε σχεδόν του 1/3 του προσωπικού της αλλά και την χρηματοδότηση από το κράτος. Άοκνος και ακατάβλητος πάλεψε για να διατηρήσει την επιχείρηση ζωντανή και τα τα κατάφερε.
Πέραν όμως από εξαίρετος Δημόσιος Λειτουργός, ήταν και ένας ξεχωριστός άνθρωπος και οικογενειάρχης ο οποίος διακρινόταν από την αξιοπρέπεια, την υπευθυνότητά και το ήθος του.
Η τόση πρόωρη απώλεια συγκλονίζει όλους όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνυπάρξουμε μαζί του.
Θέλω από καρδιάς να απευθύνω στην σύζυγό του Εύα, τα παιδιά του και τους οικείους του τα θερμά μου συλλυπητήρια.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content