Ο Β. Ζάχαρης νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, ο καρδιολόγος ιατρός Βαγγέλης Ζάχαρης εξελέγη απόψε νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, στην θέση του Παύλου Μπαριτάκη, ο οποίος παραιτήθηκε για να πολιτευθεί στις ερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Δήλωση απερχόμενου Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη. 

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο απερχόμενος πρόεδρος Παύλος Μπαριτάκης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Μετά από τριάμισι χρόνια στο τιμόνι του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα, λόγω της απόφασής μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές – χωρίς να έχω κάποιο ειδικό κώλυμα – αποφάσισα να παραιτηθώ από την προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι ώστε να αφοσιωθώ στο νέο μου έργο, το οποίο θα έχω ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη συνεργασία και την τιμή που έχουν κάνει στο πρόσωπό μου να με εκλέξουν δύο φορές πρόεδρο του περιφερειακού μας Συμβουλίου. Είχαμε μια άριστη συνεργασία και θεωρώ ότι πήραμε αποφάσεις προς όφελος όλων των πολιτών της Κρήτης.  Να ευχηθώ στο νέο Πρόεδρο μια καλή, δημιουργική θητεία. Είναι ένας άξιος συνάδελφος μας. Θα είμαστε όλοι δίπλα του, έτσι ώστε μέχρι το τέλος της θητείας να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα για όλους τους πολίτες της Κρήτης. Παραμένω στο Περιφερειακό συμβούλιο ως Περιφερειακός Σύμβουλος αφού είναι μια τιμή που έχουν κάνει οι πολίτες της Κρήτης, του νομού Ηρακλείου στο πρόσωπό μου». 

Δήλωση νέου Πρόεδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Ευάγγελου Ζάχαρη 

Στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στις δηλώσεις του ο νέος Πρόεδρος Ευάγγελος Ζάχαρης, τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την πρότασή του να είμαι πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης καθώς και όλες και όλους τους αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους για την συμμετοχή τους στην άψογη διαδικασία. Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο στο οποίο η λήψη αποφάσεων θα κρίνει το μέλλον της περιφέρειας σε όλα τα πεδία. Του πρωτογενή τομέα, του περιβάλλοντος, της επιστήμης, των υποδομών, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών, του πολιτισμού,της κοινωνικής πρόνοιας κτλ. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτό το Συμβούλιο των μεγάλων και κρίσιμων αποφάσεων. Μπορεί να ξεκινάμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, οι οποίες οδηγούν – μερικές φορές – σε διαφορετικές προσεγγίσεις και ενδεχομένως σε διαφορετικές προτεραιοποιήσεις, ωστόσο τα μεγάλα και σημαντικά θέματα που αφορούν τους πολίτες της Κρήτης όλοι τα αναγνωρίζουμε και όλοι θέλουμε να επιλυθούν. Και αυτό είναι μία συνθήκη που μας ενώνει και μας κάνει μία γροθιά. Σεβόμαστε τις διαφορετικές προσεγγίσεις και γιαυτό είναι απαραίτητος ο διάλογος και η έκφραση των θέσεων και των απόψεων όλων των δημοκρατικών παρατάξεων μέσα στο Συμβούλιο. Απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία του έργου μας, είναι ο αλληλοσεβασμός και η αγάπη για τον Άνθρωπο και τον Τόπο.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι εργάζονται σκληρά με ευσυνειδησία και φιλότιμο. Την οικογένειά μου, η οποία με στηρίζει στην επιλογή να υπηρετώ την Κρήτη από την θέση του περιφερειακού σμμβούλου, τους συνεργάτες μου, τους φίλους μου και τους αγαπητούς συναδέλφους μου στην Καρδιολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ, και τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της Κρήτης. Όλους χωρίς καμία διάκριση και χωρίς κανέναν αποκλεισμό, επώνυμους και ανώνυμους χάρη στους οποίους είμαστε όλοι εμείς οι εκλεγμένοι σήμερα εδώ». 

BINTEO 

https://youtu.be/JZFH53fzoS0

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content