Ο Λ. Αυγενάκης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ιερά Μονή Κουδουμά

Δήλωση για την επιχορήγηση του Δήμου Γόρτυνας για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στην Ιερά Μονή Κουδουμά έκανε ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Αναλυτικά αναφέρει:

 «Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία ενέκρινε σημαντική επιχορήγηση του Δήμου Γόρτυνας, ύψους 99.650,00€ για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για την κάλυψη των αναγκών ηλεκτροδότησης υδρευτικής γεώτρησης της Ιεράς Μονής Κουδουμά, δημιουργεί μεγάλη ικανοποίηση τόσο στον Ηγούμενο, Αρχιμανδρίτη Μακάριο, όσο και στους μοναχούς που διαμένουν στον χώρο και προσφέρουν σπουδαίο πνευματικό έργο..

Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη για την άψογη συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει όλο αυτό το διάστημα, λύνοντας καίρια ζητήματα των περιοχών του Νομού Ηρακλείου. Ο Γενικός Γραμματέας ήταν αποτελεσματικός αντίστοιχα και στο πρόβλημα της ύδρευσης της Ιεράς Μονής Κουδουμά και ανταποκρίθηκε σε  ένα πάγιο αίτημα.

Με την χρηματοδότηση αυτή πρόκειται, αφενός μεν να αντικατασταθούν τα δυσλειτουργικά πλέον πάνελ, που υφίστανται για 25 χρόνια στην περιοχή κι αφετέρου δε να καλυφθεί ο σκοπός της ηλεκτροδότησης της γεώτρησης για άντληση νερού.

 Το έργο αυτό είναι πολύτιμο, καθώς με άμεσο τρόπο καλύπτονται οι ανάγκες ύδρευσης της Ιεράς Μονής Κουδουμά, αυξάνονται τα διαθέσιμα αποθέματα και καθίσταται λειτουργική η διαβίωση των μοναχών και των επισκεπτών της Ιεράς Μονής.

Η Κυβέρνησή μας καθημερινά και αδιάλειπτα καταβάλλει με πράξεις κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content