Ο κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης νέος Επίσκοπος Κνωσού

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, κατά κόσμoν Εμμανουήλ Βερνιδάκης, εξελέγη σήμερα πανηγυρικά, κατά την συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, νέος Βοηθός Επίσκοπος (Κνωσού), στη θέση του κ. Προδρόμου, ο οποίος εξελέγη Μητροπολίτης Ρεθύμνη και Αυλοποτάμου.

Ο κ. Μεθόδιος υπηρέτησε επί 18 συναπτά έτη Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Κνωσού γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1969 και εκάρη μοναχός το 1991 στην ιστορική Μονή Αγκαράθου, της οποίας διετέλεσε και ηγούμενος.

Η εκλογή έγινε με όλες τις τυπικές διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό της Εκκλησίας Κρήτης. Στι “τριπρόσωπο” που κατήρτισε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, συμμετείχαν επίσης ως υποψήφιοι  οι αρχιμανδρίτες Τίτος Ταμπακάκης και Νικηφόρος Κουνάλης.

Μόλις έγινε γνωστή η εκλογή, σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Μηνά.

Αμέσως μετά την εκλογή του κ. Μεθοδίου, η μητέρα του που ήταν παρούσα στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, με δάκρυα χαράς τον αγκάλιασε, τον ασπάστηκε συγκινημένη και του έδωσε τις ευχές της.

Η χειροτονία του κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη,  αναμένεται να γίνει πιθανότατα στις 5 Νοεμβρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content