Μαθητές του 11ου Λυκείου στην Κωνσταντινούπολη

Την εβδομάδα 8 έως 12 Μαΐου 2023 δύο εκπαιδευτικοί και τέσσερις μαθητές/-τριες του 11ου Λυεκείου Ηρακλείου μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+KA2 με τίτλο “Everyone is Someone” στο οποίο συμμετέχει το σχολείο.

Στην Κωνσταντινούπολη, και συγκεκριμένα στο Menderes Ortaokulu, συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/-τριες από την Εσθονία, την Λιθουανία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία και παρακολούθησαν τις εργασίες του προγράμματος, οι οποίες αφορούσαν στα Άτομα με Δυσκολίες και τη συμπερίληψή τους στο σχολείο και στην κοινωνία. Εντυπωσιακή ήταν η άρτια οργάνωση του προγράμματος μέσα από ποικίλες δραστηριότητες στο σχολείο αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εργασίες για την ενσωμάτωση των Ατόμων με Δυσκολίες  στο σχολείο και στην πόλη τους και συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα βιωματικά εργαστήρια. Επιπροσθέτως ξεναγήθηκαν σε σημαντικά ιστορικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης.

Οι μαθητές/τριες και οι καθηγήτριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και είχαν την τιμή να συναντηθούν με τον Α.Θ.Π. κ.κ. Βαρθολομαίο. Είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Συντονιστή Εκπαίδευσης στα ομογενειακά σχολεία της Τουρκίας, κ. Γ. Γιγουρτσή, και να επισκεφθούν το Ζάππειο Παρθεναγωγείο, το μεγαλύτερο ελληνικό σχολείο της Πόλης σήμερα, όπου ξεναγήθηκαν και συνάντησαν  Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όλη η ομάδα επέστρεψε στο Ηράκλειο με τις καλύτερες εντυπώσεις και πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες και συναισθήματα.

.

Και μια ανακοίνωση του 11ου Λυκείου

Όταν ο χορός καλά κρατεί…

Όταν το αίσθημα της ευθύνης συνομολογεί με το ήθος μίας καλά προετοιμασμένης σχολικής ομάδας και ανεβάζει τον πήχη του “εὖ ἀγωνίζεσθαι”, τότε για άλλη μία φορά, “ο χορός καλά κρατεί.” Και φέτος λοιπόν (2022-2023) το σχολείο μας συνέχισε με πολλές διακρίσεις στα σχολικά πρωταθλήματα ένα γνώριμο δρόμο. Η ομάδα volley των κοριτσιών ήταν αυτή που πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση. Ξεκινήσαμε με ένα όνειρο: Να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και το καταφέραμε. Πρώτα πρωταθλήτριες Ν. Ηρακλείου, μετά πρωταθλήτριες Κρήτης και τέλος… νίκη στην Αθήνα αντιμετωπίζοντας το 3ο ΓΕΛ Πάτρας.

Καταφέραμε έτσι και πήραμε τα πολυπόθητα… μόρια. Φτάσαμε στην τριάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, δηλαδή στις τρεις καλύτερες σχολικές ομάδες στην Ελλάδα, ανάμεσα σε πάνω από 200 Λύκεια και ΕΠΑΛ της χώρας. Οι τρεις μέρες που διήρκεσαν οι αγώνες στη Βέροια ήταν νομίζω ό,τι καλύτερο θα μπορούσαν να ζήσουν αυτά τα κορίτσια. Αγωνίστηκαν δυνατά, ίδρωσαν για το παραπάνω στην άλλη κατηγορία, μα δεν τα κατάφεραν. Όμως, η εμπειρία από ένα final four είναι αρκετή για να τους δώσει το έναυσμα για κάτι καλύτερο την επόμενη χρονιά και είμαι σίγουρη ότι θα το καταφέρουν γιατί το αξίζουν.

Θέλω να γράψω, να φωνάξω, να στείλω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στα κορίτσια μου γι’ αυτό το υπέροχο ταξίδι που έκανα μαζί τους και να τους ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου υγεία, χαμόγελα, επιτυχίες, τόσο στους αγώνες του αθλήματος που επέλεξαν μα και σ’ εκείνους της προσωπικής τους ζωής. Επίσης, θέλω να στείλω την αγάπη μου με τις θερμότατες ευχές μου στο μαθητή της Γ’ τάξης Χαραλαμπάκη Σάββα που διακρίθηκε στο στίβο, καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Συγχαρητήρια, Σάββα, από όλους μας και πάντα επιτυχίες στη ζωή σου με υγεία και αισιοδοξία.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους αγαπημένους μου συναδέλφους για τη συμπαράστασή τους σε όλο αυτό το ταξίδι, και ιδιαίτερα τον Διευθυντή μας, κ. Σηφάκη Βαγγέλη, για την αμέριστη βοήθειά του σε ό,τι κι αν του ζητήθηκε από μένα.

ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ…
11ο ΓΕΛ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ

Με εκτίμηση,

Μασέλη Βούλα

ΠΕ 11 – ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

11ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content