Κολοκύθα σε δεκάδες παραλλαγές στο Κεραμούτσι – Φωτογραφίες από την Κυριακάτικη γιορτή

Αιτία και αφορμή για μια ξεχωριστή μεσημεριανή Κυριακάτικη γιορτή στο Κεραμούτσι, στάθηκε ένα εκλεκτό προιόν που παρήχθη στην εύφορη Μαλεβιζιώτικη γη.

Η τρίτη γιορτή κολοκύθας, ανήκει πλέον στο παρελθόν αφήνοντας πίσω της αρώματα, χρώματα και γεύσεις που γράφουν άλλη μια σελίδα στο βιβλίο των αναμνήσεων που συμπληρώνουν οι παρέες στο Κεραμούτσι. Σήμερα το μεσημέρι οι χωριανοί αλλά και οι φίλοι τους άνθρωποι από όλο το Μαλεβίζι και το Ηράκλειο είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δεκάδες γλυκές και αλμυρές γεύσεις που δημιουργήθηκαν με πάνω από τα 300 κιλά κολοκύθας.

Τις κολοκύθες φύτεψε, παρήγαγε και διέθεσε για τη γιορτή ο Μανώλης Βατσινάκης ενώ τη γιορτή οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την πρόεδρο Ηλιάννα Μαγκουσάκη να καλωσορίζει τους καλεσμένους και να ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της γιορτής. Φαγητά και γλυκά μαγειρεμένα με κέφι και μεράκι απογείωσαν την κολοκύθα μαθαίνοντας πως με φαντασία και μαεστρία όλα γίνονται ξεχωριστά.

Παρόντες ενεργά και μαγειρεύοντας φυσικά η πρόεδρος του χωριού Πόπη Θραψανιωτάκη και ο αντιπεριφερειάρχης υγείας Λάμπρος Βαμβακάς. Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν από το Δήμο Μαλεβιζίου η αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του πολίτη Γρηγόρης Περυσινάκης, η πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή, η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Εύα Κουτσογιαννάκη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης.

Επίσης ο τέως Δήμαρχος Τυλίσσου Σταύρος Χαλκιαδάκης, η πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας Λένα Ηγουμενάκη και πλήθος κόσμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content