Η ομιλία του Γ. Ματαλλιωτάκη στον Θεατρικό Σταθμό

Enώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου μίλησε το βράδυ της Τετάρτης στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του:

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι,

Με γεμίζει συγκίνηση, η αποψινή πολυπληθής παρουσία σας. Σας ευχαριστώ θερμά για την εγκάρδια ανταπόκριση στο κάλεσμα μου.

Παράλληλα, κι αυτό νομίζω πως θεωρείται αυτονόητο, οι αυθόρμητες εκδηλώσεις σας, η αγάπη με την οποία με περιβάλλετε, μου δίνουν δύναμη και ελπίδα.

Απόψε, Φίλες μου και Φίλοι, με κάνετε πολύ πιο δυνατό. Μου δίνετε διαβεβαίωση για την εκτίμηση που τρέφετε προς το πρόσωπο μου.

Σας ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό! 

Αυτή η εκτίμηση, αυτή η αμοιβαία αγάπη, δεν είναι κάτι το σημερινό. Έχει σφυρηλατηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Από την αρχή της πολιτικής διαδρομής μου.

Είναι μια εκτίμηση, είναι μια αγάπη, που την αισθάνομαι στο κάθε βήμα μου, σε κάθε παρουσία που κάνω ανάμεσά σας. Αλλά και στους αγώνες που δίνω, πάντα με δυναμισμό, με συνέπεια, με υπομονή και επιμονή, για να υπερασπιστώ και να προωθήσω τα συμφέροντα του τόπου μας, που είναι και δικά μας κοινά συμφέροντα!

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι, 

Θέλω να ξέρετε κάτι, πολύ σημαντικό για μένα.

Κάθε φορά που ζητώ την ψήφο σας, το κάνω με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης. Γιατί γνωρίζω καλά τις μεγάλες ανάγκες που έχει ο τόπος μας. Το Ηράκλειο, όπως και η Κρήτη γενικότερα, μπορεί να έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους τα τελευταία χρόνια, είναι όμως περιοχές ραγδαία αναπτυσσόμενες. Όσα κι αν έχουν γίνει, ό,τι κι αν έχει επιτευχθεί, ξεπερνιούνται από τις αυξανόμενες ανάγκες. Η Κρήτη, και ιδιαίτερα το Ηράκλειο, φιλοδοξούν να αλλάξουν επίπεδο. Να ανεβούν ακόμα πιο ψηλά! Αυτός πρέπει να είναι σήμερα ο κοινός στόχος. Αυτός είναι ο δικός μου στόχος! Αυτός είναι ο στόχος μας! Και, σας διαβεβαιώ απόψε, ότι τον υψηλό αυτό στόχο, θα τον επιτύχουμε! 

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, έχω συστρατευθεί, όπως γνωρίζετε, στην παράταξη ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ. Με τον άξιο Περιφερειάρχη μας Σταύρο Αρναουτάκη. Έναν άνθρωπο με αδιαφιλονίκητο κύρος, που εδώ και δεκαετίες, δίνει διαρκώς δείγματα δημιουργικότητας, δυναμισμού, ενότητας, εντιμότητας, σεμνότητας, συναίνεσης, συνεργασίας και ενωτικής διάθεσης. 

Στη νέα περίοδο που ξεκινά μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, όπως και ο ίδιος ο Σταύρος Αρναουτάκης τονίζει, θα μπούμε όλοι μαζί σε ένα νέο δημιουργικό κύκλο σκληρής δουλειάς, για να μετασχηματίσουμε το νησί μας με ορίζοντα το 2030. Για μια Κρήτη με σύγχρονες υποδομές, με βιώσιμη ανάπτυξη και με ευκαιρίες για όλους.

Σ΄αυτή την τιτάνια προσπάθεια, θα συμμετέχω κι εγώ, βέβαιος πως με την ψήφο σας, την ερχόμενη Κυριακή, θα με εξουσιοδοτήσετε να σας εκπροσωπήσω στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Είμαι αποφασισμένος, στη νέα δημιουργική περίοδο που θα αρχίσει, να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις. Όλες μου τις εμπειρίες. Και θα συμβάλω, με αγάπη, με επιμονή και με πάθος, στην δικαίωση των προσδοκιών και των οραμάτων του Κρητικού λαού, αγκαλιάζοντας και ενισχύοντας κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία, για να κάνουμε την Κρήτη 

ένα νησί πρότυπο, για όλη την Ελλάδα, για όλη την Μεσόγειο.

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι, 

Όπως όλοι ξέρουμε, τίποτε σε αυτό τον κόσμο, δεν επιτυγχάνεται τυχαία. Για να προοδεύσει ένας τόπος, απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, αλλά και άξιο πολιτικό προσωπικό, ικανό να σηκώσει τον τόπο ακόμα πιο ψηλά. Χρειάζεται επίσης, συγκεκριμένος, σωστός και πλήρης σχεδιασμός, που να είναι ανάλογος και ισάξιος με τους στόχους και τα οράματα που πρέπει να αναπτύσσουν οι δημιουργικοί πολίτες και φορείς. 

Να είστε απολύτως βέβαιοι, πως ο σχεδιασμός αυτός υπάρχει. Στηρίζεται στο ορθολογισμό μας. Στην γνώση των προβλημάτων και στις εμπειρίες μας. Αλλά και στην αγάπη μας για το Ηράκλειο, για την Κρήτη.

Ένα συνοπτικό αλλά σαφές δείγμα αυτού του σχεδιασμού, οφείλω να σας παρουσιάσω απόψε. 

Ξεκινώ από τον προσφιλή μου χώρο του Πρωτογενούς Τομέα, εκεί όπου έχουν γίνει πολλά, αλλά απαιτείται να γίνουν περισσότερα.

Βασική μας δέσμευση είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων που έχει ανάγκη το νησί μας, και η περιοχή του Ηρακλείου ειδικότερα. Επίσης, η αναβάθμιση των βασικών υποδομών, των υπηρεσιών και του αγροτουρισμού στην ύπαιθρο. Πρέπει να επιτύχουμε, και θα επιτύχουμε, την ανάπτυξη και ενίσχυση του Αγροτοδιατροφικού τομέα, να παγιώσουμε τον χαρακτηρισμό της Περιφέρειας Κρήτης ως γαστρονομικής, και βέβαια να είμαστε άκρως διεκδικητικοί στην απόκτηση των αναγκαίων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Στον χώρο του Τουρισμού, όπου έχουμε επιτύχει πολλάξέρουμε πως δεν είναι εύκολο να διατηρήσουμε όσα έχουμε με κόπο κερδίσει. Πρέπει λοιπόν να αγωνιστούμε και για να κρατήσουμε τις επιτυχίες μας, αλλά και για να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης. Θα βοηθήσει σε αυτό το νέο Αεροδρόμιο που κατασκευάζεται στο Καστέλι, αλλά και η προσπάθεια να διασφαλίσουμε ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη, τόσο στο βόρειο, όσο και στο νότιο μέτωπο της Κρήτης. Και βέβαια, θα επιμείνουμε στο πάντρεμα του Τουρισμού με τον Πολιτισμό της Κρήτης και την κρητική γαστρονομία.

Ιδιαίτερη θα είναι η μέριμνα μας για το Περιβάλλον, σήμερα ειδικά που η κλιματική κρίση τείνει να λάβει επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Την κλιματική κρίση οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένο περιφερειακό σχεδιασμό, που να δίνει έμφαση στην προετοιμασία, και την θωράκιση της Κρήτης με τις αναγκαίες υποδομές. Τον πρώτο λόγο εδώ θα έχει η Πολιτική Προστασία, όπου θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά οι πολίτες και να συνεργάζονται αρμονικά με τις υπηρεσιακές δομές. 

Στον τομέα των Υποδομών, που ομολογουμένως έχει σημειώσει σημαντικές προόδους τα τελευταία χρόνια, στόχο έχουμε την περαιτέρω αναβάθμιση της εξυπηρέτησης και της ασφάλειας του εθνικού και του περιφερειακού οδικού δικτύου όλης της Κρήτης, σε στενή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, παρακολουθώντας σε κάθε τους βήμα τα έργα υλοποίησης του νέου ΒΟΑΚ, από την Κίσαμο μέχρι την Σητεία. Και με συνεχείς συντηρήσεις και βελτιώσεις του υπάρχοντος οδικού δικτύου.

Πρωταρχικό μας μέλημα θα είναι  ο σωστός προγραμματισμός στον τομέα του Πολιτισμού, με την ανάδειξη ανενεργών ιστορικών και διατηρητέων μνημείων, με την ενοποίηση των αρχαιολογικών μας χώρων, με δημιουργία πρόσθετων σύγχρονων υποδομών. Όλοι γνωρίζουν σήμερα την αξία και την σημασία που έχει για την Κρήτη ο Πολιτισμός, που αναπτύχθηκε στο νησί μας μέσα στους αιώνες, εξασφαλίζοντας στο νησί μας, τον παγκόσμιο θαυμασμό αλλά και σεβασμό.

Κατά την νέα περίοδο που ξεκινά μετά τις εκλογές, ιδιαίτερη προσοχή και σημασία θα δίδει η Περιφέρεια στους τομείς του Αθλητισμού, προωθώντας επιπλέον κονδύλια και νέα έργα, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία και Πρόνοια, και στην Κοινωνική συνοχή, που τόσες ανάγκες έχει στις μέρες μας.

Επιβάλλεται να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας, τόσο με ήδη εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά κονδύλια, όσο και με αυτά που σχεδιάζουμε να διεκδικήσουμε επιπλέον. Επίσης μεγάλη σημασία θα δώσουμε στους καίριους τομείς της Πληροφορικής, των Επικοινωνιών και των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, όπου μας περιμένουν πολλές υποχρεώσεις και σκληρή δουλειά.

Αγαπητές Φίλες και Αγαπητοί Φίλοι.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό με τα όσα προανέφερα, στη νέα περίοδο που ξεκινά, μας αναμένουν πολλές υποχρεώσεις. Έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε. Γιατί η Κρήτη έχει μάθει να βαδίζει μπροστά και να προοδεύει.

Προσωπικά, όπως επίσης προανέφερα, είμαι αποφασισμένος να προσφέρω όλο μου τον εαυτό στην κοινή αυτή, δημιουργική προσπάθεια. Και είμαι απολύτως βέβαιος, πως η παρουσία μου στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για το Ηράκλειο και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Κρήτης.

Το νησί μας, βρισκόταν ανέκαθεν στην πρωτοπορία κάθε αναγεννητικής πρωτοβουλίας. Πολλές φορές μάλιστα, έπεφτε θύμα ζηλοτυπίας από άλλες περιοχές. Το ξέρουμε αυτό όλοι οι Κρητικοί, γιατί οι περισσότεροι το έχουμε ζήσει. Πάντα η Κρήτη βρισκόταν ψηλά. Και πάντα στόχευε ακόμα ψηλότερα. 

Τίποτε όμως δεν θα πετύχαινε στο νησί, αν δεν είχε τους δημιουργικούς κατοίκους που ζουν σε αυτό. Οι Κρητικοί, πράγματι είναι άνθρωποι υπερήφανοι. Και αγωνιστές. Σέβονταν και σέβονται την μακραίωνη Ιστορία και τις πλούσιες παραδόσεις τους. Παράλληλα, είναι λάτρεις της προόδου, την οποία ανέκαθεν επεδίωκαν. Εκείνο όμως που κυρίως κάνει τους Κρητικούς να ξεχωρίζουν, είναι η εργατικότητα και η μεθοδικότητα τους. Το διαπιστώνουν αυτό, και οι επισκέπτες του νησιού μας. Βλέπουν καλλιεργημένα, ακόμα και τα πιο κακοτράχαλα βουνά μας. Βλέπουν μια ύπαιθρο ανεπτυγμένη, ζωντανή, παραγωγική. Βλέπουν πόλεις και χωριά με μεγάλη Ιστορία. Πόλεις και χωριά που καταγράφουν και προβάλλουν την πορεία της Κρήτης μας ανά τους αιώνες. 

Γι αυτό θεωρείται και είναι ευλογημένος τόπος η Κρήτη. Γιατί ανέκαθεν συνδύαζε και εξακολουθεί να συνδυάζει μοναδικά, το χθες με το σήμερα. Και αυτός ο συνδυασμός, είναι που επηρεάζει και το αύριο του νησιού μας.

Ποτέ οι Κρητικοί δεν ήταν επαναπαυμένοι. Ούτε και σήμερα επαναπαύονται. Επεδίωκαν και επιδιώκουν πάντα το καλύτερο. Το πληρέστερο και το τελειότερο, γι΄αυτούς και τα παιδιά τους. Αυτό, είμαι βέβαιος ότι μας βρίσκει όλους σύμφωνους.

Έχουν γίνει λοιπόν, πάρα πολλά μέχρι σήμερα στην Κρήτη. Σίγουρα μπορούν να γίνουν ακόμη πολλά περισσότερα, με ορθό σχεδιασμό, με το διαρκές, ειλικρινές και αδιάπτωτο ενδιαφέρον μας για το σήμερα και το αύριο του τόπου. Αρκεί να εξασφαλιστεί η συνέχεια αυτής της πορείας και μέσα στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, με την ανάδειξη άξιων και ικανών ανθρώπων για να το πλαισιώσουν. Ανθρώπων που να έχουν όρεξη για δουλειά, που να διακρίνονται για τον ορθολογισμό και τις αρετές τους.

Για να εξασφαλιστεί αυτό, σας καλώ σήμερα να συμβάλετε, με τις σωστές επιλογές και την ψήφο σας, στην ανάδειξη των πιο άξιων ανθρώπων. Ώστε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τόπου μας.

Εγώ κι εσείς, αγαπητές Φίλες και Φίλοι, γνωριζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια. Έχετε παρακολουθήσει την προσωπική πορεία μου στην πολιτική. Μια πορεία διάφανη και δυναμική, που μοναδικό στόχο και σκοπό είχε και έχει, την ανάδειξη των προβλημάτων και τον διαρκή αγώνα για την επίλυση τους.

Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, οφείλω σήμερα να υπογραμμίσω αυτό που ακούω πολλούς να λένε για μένα. Πως ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης είναι ένας έντιμος αγωνιστής του τόπου μας, ικανός και δραστήριος, με όραμα και μεθοδικότητα, με ενδιαφέρον για τους απλούς ανθρώπους από τους οποίους και ο ίδιος προέρχεται. 

Γνωρίζω καλά τα προβλήματα του τόπου μας. Όπως γνωρίζω και με ποιους τρόπους, τα προβλήματα αυτά μπορούν να επιλυθούν, ώστε να διασφαλιστεί η ανοδική πορεία και η πρόοδος σε όλο το νομό Ηρακλείου και την Κρήτη συνολικά. Αυτό το όραμα υπηρετώ, και με αυτές τις σκέψεις έρχομαι σήμερα να ζητήσω την στήριξη σας στις ερχόμενες εκλογές.

Είμαι βέβαιος για τα αισθήματα σας απέναντι μου, και απέναντι στην παράταξη “ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ”, και τον επικεφαλής της Σταύρο Αρναουτάκη. 

Εμπρός λοιπόν, για μια μεγάλη ΝΙΚΗ, που θα δώσει νέα πνοή και νέα φτερά στην ανάπτυξη της Κρήτης και την ευημερία των κατοίκων της!

Σας ευχαριστώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content