Επιτυχημένο σεμινάριο για την τσικουδιά

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για την παραγωγή της τσικουδιάς, του παραδοσιακού αποστάγματος της Κρήτης, το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στο σεμινάριο, το οποίο διοργάνωσε για πρώτη φορά το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας το ζωηρό ενδιαφέρον νέων ανθρώπων να εκπαιδευτούν σωστά στον τρόπο παραγωγής της και να συνεχίσουν την παράδοση. 

Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία ν’ αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία και την παραγωγή του αποστάγματος, τη διαδικασία απόσταξης,  τη δημιουργία ηδύποτων και μπράντι, τη νομοθεσία, τις πρώτες ύλες και τους τρόπους αποθήκευσης και κατανάλωσης, από τον έμπειρο και διακεκριμένο αποσταγματοποιό Γιώργο Νιμηφόρο, ο οποίος έχει λάβει Πιστοποίηση Καινοτομίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στηρίζει με κάθε τρόπο την παράδοση της Κρήτης, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε παραδοσιακές τέχνες και τεχνικές, οι οποίες μπορούν  παράλληλα να δώσουν νέες επαγγελματικές διεξόδους. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content