Έφυγε από τη ζωή ο “Λάκης – Υπάρχω”

Ένας παλιός γνώριμος και καρδιακός φίλος πολλών Ηρακλειωτών κατά τις δεκαετίες του 1960, 1970, 1980 και 1990, ο Μιχάλης Μπινιχάκης, που ο ίδιος αποκαλούνταν “Λάκης – Υπάρχω”, έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών.

Ο “Λάκης – Υπάρχω”, ήταν ένας από τους πρώτους ραδιοπειρατές της περιοχής Ηρακλείου, και είχε αρχίσει να εκπέμπει σε σταθερή βάση όταν ο ραδιοπειρατεία απαγορευόταν αυστηρώς και δια ροπάλου. Πολλές φορές μάλιστα είχε συλληφθεί στο υποτυπώδες στούντιο που διατηρούσε και είχαν κατασχεθεί τα μηχανήματά του, όμως πάντα κέρδιζε ο ίδιος αστυνομικούς και δικαστές, όταν αυτοί διαπίστωναν πως η αγάπη του για τα ραδιοκύματα αποτελούσε τη συνέχεια της λατρείας του προς το λαϊκό τραγούδι, και ειδικά προς το Στέλιο Καζαντζίδη…

Ο Μιχάλης Μπινιχάκης έστησε το πρώτο του ραδιοφωνικό στούντιο με υποτυπώδη τεχνικά μέσα και πατέντες της εποχής, και άρχισε να εκπέμπτει στα μεσαία κύματα (τότε ήταν ακόμη άγνωστα τα FM) από το 1966!

Mε την πάροδο του χρόνου, και με τις δημοφιλείς μουσικές επιλογές που έκανε, ο σταθμός του, αν και πειρατικός, άρχισε να καθιερώνεται. Έφτασε μάλιστα να γίνει αναπόσπαστη συνήθεια σε πάρα πολλούς κατοίκους της περιοχής μας, δεδομένου ότι τα χρόνια εκείνα δεν υπήρχαν μουσικοί σταθμοί, παρά μόνο οι κρατικοί.

Στα χρόνια της χούντας, ο Λάκης κυνηγήθηκε, πολλές φορές οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης και πέρασε πολλές ταλαιπωρίες, που όμως δεν ανέκοψαν το πάθος του για τη λαϊκή μουσική και τη ραδιοφωνία.

Όταν από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 άρχισε να εδραιώνεται η ιδιωτική ραδιοφωνία, ο Λάκης προσπάθησε να αποκτήσει νόμιμη άδεια λειτουργίας για το σταθμό του, πράγμα όμως που δεν το κατόρθωσε ποτέ… Συνέχισε πάντως να εκπέμπτει, αν και όσο περνούσαν τα χρόνια, αυξάνονταν οι μουσικοί σταθμοί. Το “Ράδιο – Υπάρχω” εξακολούθησε να έχει τους φανατικούς του φίλους, αυτούς δηλαδή στους οποίους άρεσαν οι επιλογές του.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Μιχάλης Μπινιχάκης, πάντα ως Λάκης, έκανε πολλές γνωριμίες με γνωστούς τραγουδιστές, συνθέτες και ανθρώπους της λαϊκής μουσικής, που τον εκτιμούσαν για τον αυθορμητισμό και την αγάπη του στη λαϊκή μουσική και το ραδιόφωνο.

Η κηδεία του Μιχάλη Μπινιχάκη θα γίνει την Τετάρτη 11 Αυγούστου και ώρα 11 το πρωί, από τον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη στο ομώνυμο προάστειο του Ηρακλείου.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

 

 

Περισσότερα στοιχεία για την πορεία

και την προσωπικότητα του Μιχάλη Μπινιχάκη

μπορείτε να διαβάσετε

στο pirates.live-radio.gr:

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content