Δηλώσεις για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Δήλωση Περιφερειάρχη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821

Στα διαχρονικά μηνύματα του Αγώνα και της θυσίας των προγόνων μας το 1821, αναφέρεται σε δήλωση του για την Εθνική Επέτειο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης παράλληλα τονίζει ότι η επανάσταση του 1821 είναι πηγή έμπνευσης για το μέλλον και τις επόμενες γενιές. 

Συγκεκριμένα στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης αναφέρει: 

«Ο Αγώνας του 1821 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος. Αποτελεί τη βάση για τον αναστοχασμό της ιστορικής διαδρομής του Ελληνικού Έθνους.

Η Περιφέρεια Κρήτης, τιμά την επέτειο της Επανάστασης, ως την ημέρα εκείνη που οι θυσίες των προγόνων μας, οδήγησαν στο δρόμο για τη δημιουργία ενός Ανεξάρτητου και Ελεύθερου Κράτους. Γιατί τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους στον παγκόσμιο ιστορικό χάρτη με ενότητα και πάθος για την ελευθερία.

Η Επανάσταση του 1821 είναι πηγή έμπνευσης για το μέλλον και τις επόμενες γενιές. Χρόνια πολλά σε όλους».

 

 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου  Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της  25ης Μαρτίου 

Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για τον Ελληνισμό, ως ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και Επετείου της Εθνικής μας παλιγγενεσίας. 

    Η έναρξη της Επανάστασης του 1821, ο απελευθερωτικός αγώνας αποτίναξης της Οθωμανικής σκλαβιάς, είναι παντοτινά ορόσημα στην πορεία του Ελληνισμού. Διαχρονικά σύμβολα της απόφασης ενός λαού: να ξεπεράσει τις ζοφερές συγκυρίες, να αντιταχθεί στους δυνάστες του, και ν’ αλλάξει, τελικώς, την ιστορική του μοίρα. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία της χώρας μας, κατακτήθηκαν έπειτα από αμέτρητες θυσίες των προγόνων μας.

    Όλοι παρακολουθούμε τα δραματικά γεγονότα των ημερών μας. Τα δημοκρατικά κεκτημένα και οι διεθνείς ισορροπίες κλονίζονται. Τα σύνορα των κρατών ανενδοίαστα παραβιάζονται από τις ενέργειες χωρών, όπως η Ρωσία και η Τουρκία. Βρισκόμαστε σε μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα. Είναι αναγκαία η διαρκής εγρήγορση κάθε δημοκρατικής χώρας.

  Η διασφάλιση της ειρήνης και της προόδου, απαιτούν συλλογική δράση, ακατάβλητο σθένος, και πίστη στις δυνατότητές μας. Χρέος μας να κρατήσουμε πάντα ζωντανή την Μνήμη και την πολύτιμη κληρονομιά της Επανάστασης του 1821, προχωρώντας με «αρετή και τόλμη», με ομοψυχία, αλληλεγγύη, και αποφασιστικότητα, αντλώντας ουσιαστικά διδάγματα από την αγωνιστικότητα των προγόνων μας. 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΓΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

«Η μεγάλη, διπλή γιορτή του Έθνους, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Επανάστασης του 1821 εκπέμπει μηνύματα πίστης, ενότητας και ελπίδας»

«Η 25η Μαρτίου είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες όπου γης», επισημαίνει στη δήλωσή του για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος κάνοντας ειδική αναφορά στα πολλαπλά και επίκαιρα μηνύματα της Επανάστασης του 1821. 

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Δημάρχου Χερσονήσου : 

«Η 25η Μαρτίου είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες όπου γης. Η επανάσταση του 1821 είναι γιορτή ενότητας των Ελλήνων. Μας θυμίζει τις αρετές και τις ανεξάντλητες δυνατότητες του ελληνισμού όταν δίνει με ομοψυχία μάχες, ακόμη και άνισες.  Διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη. Η μεγάλη, διπλή γιορτή του Έθνους, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Επανάστασης του 1821 εκπέμπει μηνύματα πίστης, ενότητας και ελπίδας. Είναι ημέρα τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη και ταυτόχρονα ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Ο Αγώνας του 1821 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος, μας εμπνέει και ταυτόχρονα μας διδάσκει». 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content