Διακινούσαν σημαντικές ποσότητες κοκαϊνης στην Κρήτη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου συνελήφθησαν χθες (20.02.2023) σε Ηράκλειο και Αττική στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρία άτομα (δύο ημεδαποί και αλλοδαπή), κατηγορούμενοι για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι δύο ημεδαποί, δραστηριοποιούνταν από κοινού στην προμήθεια, μεταφορά και την εισαγωγή ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού και εν συνεχεία στην διακίνηση της στο νησί της Κρήτης.

Από την αστυνομική προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων  διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί σε προγενέστερο χρόνο μετέβησαν σε χώρες του εξωτερικού προκειμένου να προμηθευτούν ποσότητα κοκαΐνης. Στη συνέχεια, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη μεταφορά της στην Ελλάδα την παρέδωσαν ως οικιακό εξοπλισμό σε μεταφορική εταιρεία, με προορισμό την Αττική και παραλήπτρια την αλλοδαπή.

Στο πλαίσιο αυτό,  οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, εντοπίστηκε φορτηγό στο οποίο πραγματοποιήθηκε έλεγχος, όπου μεταφέρονταν οικιακές συσκευές και εντός αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  δύο δέματα τα οποία περιείχαν κοκαΐνη σε μορφή τούβλου συνολικού βάρους χιλίων επτακοσίων είκοσι έξι κόμμα τεσσάρων (1.726,4) γραμμαρίων.

Άμεσα, από αστυνομικούς της Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Ηράκλειο οι δύο ημεδαποί οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα. 

Παράλληλα  από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εντοπίστηκε και συνελήφθη και η αλλοδαπή σε περιοχή της Αττικής, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιούσε για επικοινωνία και παραλαβή των δεμάτων με τις ναρκωτικές ουσίες. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ημεδαπών στο Ηράκλειο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 550 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες και έντεκα κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητά ως μέσα διευκόλυνσης παράνομων ενεργειών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content