Αποκαθίσταται ο Πύργος Καλλεργών στη Ροδιά

 Ο Πύργος Καλλεργών στη Ροδιά αποκαθίσταται και ζωντανεύει ξανά, με Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ Δήμου Μαλεβιζίου, Υπουργείου Πολιτισμού & ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής).

Η Προγραμματική Σύμβαση προβλέπει τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξη του σημαντικότερου ίσως μνημείου της Ενετικής Περιόδου στο Μαλεβίζι, του Πύργου των Καλλεργών στη Ροδιά, καθώς και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου. 

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, στον Πύργο των Καλλεργών θα μπορούν να φιλοξενηθούν δράσεις πολιτισμού και ο χώρος θα είναι επισκέψιμος. Επίσης θα στεγαστεί εκεί η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Κρήτης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής(Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.). Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Μαλεβιζίου καθώς θα αποτελεί έδρα του φορέα Προστασίας Περιβάλλοντος για την Ανατολική Κρήτη. 

Ο προϋπολογισμός του έργου, που θα υλοποιηθεί από το Δήμο Μαλεβιζίου, ανέρχεται σε 280.000 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content