Απάντηση της ΔΕΕΠ/ΝΔ Ηρακλείου στην ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

Για την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών στην Κρήτη  

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Ν.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Για την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών στην Κρήτη  

 

  Κατανοούμε την αμηχανία και τον εκνευρισμό της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών κ.Χρήστου Σταικούρα στο Ηράκλειο. Ιδιαίτερα από την παρουσία του και τις τοποθετήσεις του στην ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου που συγκάλεσε η Ομοσπονδία Εμπορικών  Συλλόγων Κρήτης. Και όπως η ίδια η ΟΕΣΚ ανακοίνωσε “ o  Υπουργός  έδωσε απαντήσεις για όλα τα θέματα, παραθέτοντας και αναλυτικά στοιχεία για τα επί μέρους ζητήματα”. 

Και πράγματι ο κ. Σταϊκούρας με συγκεκριμένα νούμερα, κατέδειξε πως η κυβέρνηση εργάζεται και έχει πετύχει σημαντική μείωση των φόρων και των εισφορών. Έχει διαθέσει τα τελευταία τρία χρόνια πάνω 50 δις ευρώ σε μέτρα στήριξης, δύο από τα οποία στην Κρήτη, προστατεύοντας και ενισχύοντας το διαθέσιμο εισόδημα. Και όλα αυτά χωρίς να υποθηκεύεται το μέλλον της οικονομίας και των επόμενων γενιών. Αλλά μέσα από την βιώσιμη αναπτυξιακή πολιτική, που παρά τις αντιξοότητες, εφαρμόζει αυτή η Κυβέρνηση.  

  Η Αξιωματική Αντιπολίτευση και οι τοπικοί εκπρόσωποι της όμως  για ακόμα μια φορά λειτουργούν με βάση την πεπατημένη τακτική τους.

Μη έχοντας προτάσεις, επιχειρήματα και όραμα, με “λαϊκίστικες μπαλοθιές στον αέρα μπας και βρουν στόχο“. Να διαστρεβλώσουν δηλαδή την διεθνή πραγματικότητα και να υποσχεθούν για μια ακόμη φορά ότι με “ένα νόμο και ένα άρθρο” θα ελέγξουν την ακρίβεια, τον πανευρωπαϊκό πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση. Και βέβαια με “ζουρνάδες και νταούλια“ θα εξασφαλίσουν ηρεμία στα γεωπολιτικά της γειτονιάς μας για να μην έχει ανάγκη η χώρα μας δαπανηρών εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

 

  Οι πολίτες έχουν μνήμη για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα αντιλαμβάνονται ότι σήμερα η πραγματικότητα τον εκθέτει.

Διότι η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ, παρά τις πρωτοφανείς, διαδοχικές και διαφορετικές κρίσεις που έπρεπε να διαχειριστεί, δεν τις χρησιμοποίησε ως άλλοθι. Δεν κρύβεται. Υλοποιεί στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Εργάζεται και μαζί με την κοινωνία κρατάει την χώρα και την οικονομία όρθια. 

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις, παρά τις δυσκολίες, βλέπουν την διαφορά στους λογαριασμούς ρεύματος αφού το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων των λογαριασμών απορροφά η κρατική επιδότηση ενώ το καλάθι του νοικοκυριού παίζει πλέον ξεκάθαρα τον ρόλο του στην συγκράτηση των αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης. 

Ακόμη η ανακοίνωση για το επίπεδο του πληθωρισμού που δείχνει την Ελλάδα να βρίσκεται κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ξεμένει από επιχειρήματα και εκτίθεται με τα ψέματα και τις ανυπόστατες αναφορές που γίνονται με μόνο στόχο να καλύψει την γύμνια του.

Διοικούσα Επιτροπή Ηρακλείου
Νέας Δημοκρατίας 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content