Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

 

Σήμερα, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 είναι γιορτή: Της Απόκρεω, Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας και γιορτάζουν οιΦιλόθεος, Φιλοθέη, Φιλοθέα, Φιλοθεούλα, Χλόη.

 

Κυριακή της Απόκρεω

Το Ευαγγέλιο της σημερινής Κυριακής αναφέρεται στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου και τη Μέλλουσα Κρίση, για να μας καλέσει έτσι η εκκλησία άλλη μια φορά σε μετάνοια και εγρήγορση, ώστε να είμαστε διαρκώς έτοιμοι, όπως μας θέλει ο Κύριος, αφού δε γνωρίζουμε ποια ώρα θα έρθει να μας πάρει κοντά Του είτε έναν έναν κατά την ώρα του θανάτου μας είτε όλους μαζί κατά τη Δευτέρα Παρουσία Του.

Ο ίδιος ο Κύριος μας βεβαίωσε ότι θα έρθει μια μέρα με όλη τη δόξα Του και όλοι οι άνθρωποι θα παρουσιαστούν μπροστά Του και θα δώσουν λόγο για τις πράξεις που έκαναν κατά τη διάρκεια της ζωής τους πάνω στη Γη. Ο καθένας θα κριθεί με βάση την αγάπη και τότε όλα θα γίνουν φανερά μπροστά στο Θεό, στους Αγγέλους και σ’ όλους τους ανθρώπους. Ακόμα και οι πιο κρυφές σκέψεις και πράξεις μας, αν δεν έχουμε εξομολογηθεί και μετανοήσει γι’ αυτές.

Η Κυριακή αυτή λέγεται και Αποκριά ή Απόκρεω, γιατί είναι η τελευταία μέρα που τρώμε κρέας πριν από το Πάσχα. Έπειτα αρχίζουμε να  νηστεύουμε από κρέας.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content