Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς

Ένα σχολείο στολίδι, με πράσινο αποτύπωμα απέκτησε η Ροδιά με την ολοκλήρωση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και του φωτοβολταϊκού συστήματος που τοποθετήθηκε στη στέγη με τη μέθοδο του Net Metering επιτυγχάνεται η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Παράλληλα με την εξωτερική θερμοπρόσοψη, την θερμομόνωση της ταράτσας, την αντικατάσταση του παλαιού λέβητα και την τοποθέτηση νέου κυκλοφορητής ηλεκτρονικά χειριζόμενου αυξάνεται σημαντικά η ενεργειακή απόδοση του συστήματος θέρμανσης.

Το έργο ενεργειακής αναβάθμισης της Ροδιάς χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Κρήτης, καθώς ο Δήμος Μαλεβιζίου κατάφερε με ώριμες και άρτιες μελέτες να επιτύχει την ένταξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ για σχολικά κτίρια του Δήμου.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχα έργα στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Τυλίσου ενώ έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο Γαζίου και στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου.

Σημείωση ΝΕΑΣ ΔΡΑΣΗΣ:

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς ανεγέρθη κατά την περίοδο που Πρόεδρος της Κοινότητας Ροδιάς ήταν ο αείμνηστος Τίτος Παπαδάκης. Με προσωπικό ενδιαφέρον και πολλαπλές πιέσεις που άσκησε, έπεισε την τότε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (δεκαετία του ΄80) να διαθέσει το υψηλό κονδύλιο που απαιτείτο και να δημιουργηθεί ένα σχολικό κτίριο αντάξιο της Ιστορίας της Ροδιάς.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content